יום שישי, 23 במאי 2014

השתתפתי בסדנא של מזולה והכנו מאכלים טעימים עם פסקל רובין פ והרי לכם קוראים יקרים מתכונים טעימים של פסקל. מומלץ מאת: שרית יוכפז sarit0404@yahoo.com

מתכונים של פסקל פרץ-רובין www.pascalpr.co.il
לסדנת בלוגרים "מזולה" לשבועות


שרית יוכפז עם פסקל רובין

נשנושים שהיו על השולחן בנוסף לירקות חתוכים 
פאי בצל
הבצק לפאי הוא מלוח ,הכמות היא גדולה ולכן מומלץ להכין מהבצק שנותר חטיפים מלוחים או פשוט להקפיאו עד לשימוש הבא. לממהרים ולחוסכי קלוריות ניתן לוותר על הבצק, ולצקת את מלית הפשטידה ישירות לתבנית אפייה משומנת היטב.
החומרים לתבנית מלבנית בגודל 30+27 ס"מ
לבצק:
100 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
200 גרם מזולה לאפיה בטעם חמאה
קורט מלח
1/2 3 כוסות קמח, מנופה
למלית:
2 כפות מרגרינה מזולה לבישול
4 בצלים גדולים, חתוכים לפרוסות
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
3 ביצים
150 מ"ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כפית שום כתוש

לבצק-  שמים בקערה רחבה את כל חומרי הבצק, ולשים לקבלת בצק אחיד וחלק.
מקמחים משטח עבודה, ומרדדים את הבצק לעלה דק , מרפדים בבצק את התחתית והדפנות של התבנית.
את הבצק שנותר עוטפים בניילון ניצמד ומאחסנים במקפיא. אפשר להכין מימנו מיד מקלות מלוחים או חטפוני גבינה.
למלית- מחממים במחבת רחבה את המרגרינה מזולה, מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד לקבלת גוון זהבהב. מעבירים לקערה, ומוסיפים את כל חומרי המלית. מערבבים היטבת לתערובת אחידה.
לאפייה- יוצקים את המלית על הבצק שבתבנית, ומשטחים. אופים כ40 -45 דקות עד שהפשטידה משחימה ומתייצבת היטב.
החומרים לתבנית  בגודל 27X 30 ס"מ  מרופדת בנייר אפייה או משומנת ומקומחת



קאפקייס בטעם לימון 

החומרים ל-  15 יחי'
100 גרם מזולה בטעם חמאה או רגיל
קליפה מגוררת משני לימונים אפשר לשלב עם תפוזים
1 כוס סוכר דמררה
תמונה2 ביצים
3 כפות מיץ לימון
1/3 כוס חלב
1/2 1 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
1/2 כוס צימוקים בהירים או חמוציות או 4 תמרים קצוצים
לעיטור
אבקת סוכר או ציפוי סוכר, זילוף דבש

במערבל חשמלי מקציפים את המזולה וקליפת הלימון,  בהדרגה ולסרוגין מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף תוך הוספת הביצים בזו אחר זו, מוסיפים את  מיץ הלימון, והחלב . מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה ומוסיפים אותם בערבול איטי כף אחר כף אל התערובת. מערבלים למרקם אחיד וחלק.
מוסיפים את הצימוקים או החמוציות ומבלעים בעיסת הבצק. משמנים תבנית שקעים וממלאים כל שקע עד ל 3/4 הגובה . מכניסים לתנור שחומם לחום בינוני מנמיכים ל-160 מעלות צ' ואופים כ40 -45 דקות . מוציאים ומצננים בוזקים אבקת סוכר או מצפים בזיגוג סוכר .





להדגמה בסדנה –

לחמניות אישיות עם חציל וגבינה
החומרים ל- 15-18  לחמניות
לבצק:
200 גרם מזולה בטעם חמאה
1/2 כוס חלב
3.5 כוסות קמח מנופה
3 כפות סוכר
50 גר' שמרים טריים
1/4 כוס מים פושרים
1 ביצה
1/2 כפית מלח
למלית:
2 חצילים חתוכים לפרוסות עגולות או אלכסוניות  - מטוגנים בשמן
גבינה צהובה מכל סוג
1 צנצנת ממרח גזר פיקנטי או פסטו

להברשה :
1 חלמון
1 כף מים

ממיסים  המזולה בטעם חמאה וחלב  במספר פולסים במיקרוגל ומצננים קלות.
מניחים  בקערת מערבל  ½2 כוסות קמח, מוסיפים סוכר ומערבבים. מפזרים מעל שמרים ומערבבים. מוסיפים מים וביצה ומערבבים.
מוסיפים לקמח את  החמאה המומסת עם החלב, מערבבים במערבל עם וו לישה תוך הוספה הדרגתית של שארית הקמח. כמה דקות לקראת סיום הלישה מוסיפים מלח.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומפזרים מעל מעט קמח. מכסים במגבת ומשהים לילה במקרר. מוציאים למחרת ומשהים עד שמגיע לטמפרטורת החדר.
מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח למלבן בגודל 30X50.
קורצים עיגולים קטנים.  מורחים  בממרח הגזר  את עיגולי הבצק ומעצבים לפרח תוך שילוב הגבינה והחצילים המטוגנים מניחים בתבניות מאפיניס אישיות.  או מסדרים בתבנית תנור.
טורפים חלמון ומים ומברישים את לחמניות השושנים מכסים במגבת ושהים במקום חמים להתפחה כשעתיים. אופים כשעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד הזהבה.




פאי פחזניות גבינה וירקות
החומרים ל-2 תבניות בקוטר 28-26 ס"מ
200 גרם מזולה בטעם חמאה
2 כוסות  מים
1 כף סוכר
1/2 כפית  מלח
2 כוסות  קמח מנופה
8 ביצים M
150 גרם גבינת עמק מגוררת
מלית ירקות – כל ירק אחר אפשר כמו רצועות גזר, בצלים, גמבות נבטים וכו'
2 נספק עגבניות שרי חצי שלמים וחצי חצויות
1 סלסלת פטריות  חתוכות לפרוסות
שמן זית לטיגון
1 צנצנת -רוטב פסטו , או ממרח זיתים, או ממרח עגבניות

מניחים בקלחת את המזולה, המים, הסוכר ומעט מלח ומביאים לרתיחה.  כשהחמאה נמסה מוסיפים את הקמח. מכבים את האש ובוחשים היטב עד שהבצק ניתק מהדפנות ונוצר כדור בצק.
מעבירים את הבצק לקערת מערבל חשמלי ומערבלים במהירות נמוכה 2-3 דקות עד שרוב האדים נפלטים מהבצק ומצננים אותו מעט.
מערבלים את הבצק ומוסיפים תוך ערבול את הביצים בזו אחר זו. חשוב להקפיד ולהוסיף  ביצה אחרי שקודמתה נבלעת היטב בבצק ומצננים מעט.
מעבירים את הבצק לשקית זילוף בעלת  צנתר משונן או חלק. (אפשר להשתמש  בשתי כפות.  נוטלים בכף מהבצק ובעזרת הכף השנייה מורידים את הבצק אל התבנית )
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מזלפים תלוליות בצק או מניחים בכפות את הפחזניות אחת ליד השנייה צמודות בצורה עגולה או מלבנית..  אופים בחום של 180 מעלות צ'  כ-25 -30 דקות עד שמתקבל צבע חום-זהוב.
מכינים את הירקות להגשה- חוצים את העגבניות ואת הפטריות חותכים לפרוסות . מחממים שמן זית במחבת רחבה ומטגנים קלות את העגבניות והפטריות מוסיפים  רוטב פסטו או טפנד זיתים מערבבים ומניחים על הפחזניות ומגישים חם.

עוגת גבינה ופרורים בניחוח תפוז





החומרים: תבנית: קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת ומקומחת (אפשר לרפד בנייר אפייה)
לבצק:
1/2 2 כוסות קמח תופח, מנופה
150 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה, חתוכה
4 גביע שמנת חמוצה (גביע של 150 גרם )
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס סוכר
1/4 כוס מיץ תפוזים
1 כף קליפת תפוז, מגוררת
למלית:
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה ( 250 מ"ל)
1/2 1 כוסות סוכר
200 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה, רכה
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה או 2 כפות אבקת אינסטנט פודיג וניל
1 כפית קליפת תפוז, מגוררת
1 גביעי גבינה לבנה  5% שומן (250 גרם)
4 גביעי שמנת חמוצה
לעיטור:

1/4 כוס קליפות תפוז מסוכרות

מומלץ-חג שבועות שמח.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

חב' סאפנס משיקה סדרת חטיפים חדשה לקראת יום העצמאות ול"ג בעומר. מאת: שרית יוכפז

  חב' סאפנס משיקה סדרת חטיפים חדשה -   AFTER חטיפי AFTER הינם חטיפי דגנים מצופים בחמאת בוטנים במילוי קרם מתוק.   בשלב הראשון בסדרה ...