יום ראשון, 8 בפברואר 2015

מקופלת של עלית מציגה לכבוד הולנטיין מתכונים מתוקים/ מאת: שרית יוכפז

מקופלת של עלית מציגה לכבוד הולנטיין מתכונים מתוקים של אור בן לזר מתוק של מקופלת וסושי גם הוא על טהרת המקופלת.. לולנטיין מתוק במיוחד



זר מקופלות
מה צריך?
• אגרטל
• שיפודים
• חבילת מיני מקופלת
• סוכריות גומי
• סוכריות צבעוניות לקישוט/ פצפוצי אורז/ קוקוס
שוקולד לבן/ חלב/מריר
• סרט צבעוני לקשירת הזר

זמן ההכנה: שעה

מה יותר שווה מלקבל זר פרחים גדול וריחני? זר שעשוי כולו ממקופלות והפתעות מתוקות!
אופן הכנה:
את הפרחים לזר יוצרים בשזירת המקופלות ויתר הדברים המתוקים. כל אחד יכול ליצור פרח מתוק ע"פ דמיונו ובדרך היצירתית שלו - אין דרך לא נכונה: 
בהתחלה משחילים בעדינות על קצה השיפודים את מיני המקופלות.

מכינים קעריות עם הקישוטים לזר: פצפוצי אורז, קוקוס, סוכריות וכדומה.

בקערית נוספת ממיסים במיקרו את השוקולד (חלב/ לבן/ מריר)-שוברים את חבילת השוקולד לקוביות, מכניסים לקערה שמתאימה לחימום במיקרו ומחממים במשך דקה, לאחר שהשוקולד כבר חם ונמס בחלקו, מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

אז מגיע השלב הכייפי: טובלים כל שיפוד מקופלת בשוקולד המומס ובאחד הקישוטים ומכניסים לאגרטל. משחילים על שיפודים נוספים סוכריות גומי לאחר שכל השיפודים מוכנים  מכניסים לאגרטל,

קושרים בסרטים צבעוניים לזר ומעניקים למי שהכי אוהבים

בתיאבון!
סושי מקופלת

מה צריך?
• 50 גרם מרשמלו
• 15  גרם חמאה
• 1.5 כוסות פצפוצי אורז
• נייר אפייה
• 5 מקופלות
• 100 גרם שוקולד חלב
או מריר (במקום רוטב
הסויה לטבילה
• 50 גרם שמנת מתוקה

זמן ההכנה: 30 דקות

ישראלים חולים על סושי וישראלים  חולים על שוקולד, אז איך עוד לא חשבו
על קינוח סושי? קבלו את הדבר הבא במטבח היפני

אופן הכנה:

מחממים את המרשמלו והחמאה כדקה במיקרו.מוצאים מערבבים היטב ומכניסים למיקרו לחצי דקה נוספת.
מערבבים את המרשמלו הנמס טוב טוב עד שמתקבל מרקם אחיד כמו טופי חם. מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים הכל יחד לעיסה בצקית.
לוקחים את הבצק שיצא ומשטחים אותו בעזרת מערוך על נייר אפייה.
חותכים את הבצק לאורך, במידת המקופלת, שמים את המקופלת על הבצק ומגלגלים ל"רול".
חותכים את הרול לעיגולים בעזרת סכין חדה, כמו בסושי.
כדי להכין את השוקולד למטבל,  אפשר להכין ממרח שוקולד או לשים בקערה 100 גרם שוקולד ו-50 גרם שמנת מתוקה, מחממים במיקרו למשך דקה, מערבבים היטב עד שהופך לקרם אחיד. תופסים את סושי בעזרת צ'ופסטיקס וטובלים בשוקולד.

בתיאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עיריית תל אביב- יפו: סדרי פסח קהילתיים וציבוריים בצל מלחמת חרבות ברזל מאת שרית יוכפז

                                                       צילום:   רועי דוד                                                                עירי...