חגיגה קולינארית בשבועות בהפנינג חקלאות חווייתי לכל המשפחה במושב
אחיטוב בעמק חפר
ה"מאמות",
נשות החקלאים של מושב אחיטוב, פותחות את המטבחים הביתיים האותנטיים לטובת המבקרים בהפנינג
החקלאי החוויתי של מושב אחיטוב בעמק חפר. המאמות יבשלו במטבחיהן את המטעמים המסורתיים
מעיראק, פרס וכורדיסטאן, ויציעו אותם בדוכני אוכל ברחבי שטח ההפנינג החקלאי
שיתקיים לרגל חג השבועות

צילום: שני אגרס

צילום: שני אגרס
ויתבלו את המנות עם הרבה סיפורים מפעם. בתפריט: לחם
כורדי, כל סוגי הממולאים, שפע של קובות, קוסקוס, עלי גפן ממולאים, חומוס, פריקסה, קציצות
בשר וירק, פריקסה ועוד מחירי המנות בין 6-15 שקלים
בלבד!
הכניסה חופשית לקהל הרחב! 25/5/15 בין השעות 15:00-10:00
|
ה"מאמות", נשות
חקלאי מושב אחיטוב יפתחו את מטבחיהן הפרטיים ויציעו מטעמים אותנטיים מסורתיים
מעיראק, פרס וכורדיסטאן – ארצות המוצא של מרבית בני המושב – למבקרים והאורחים של
הפנינג החקלאות החוויתי שיתקיים ב 25/5/15 במושב.
ה"מאמות" הן
יוצאות עדות כורדיסטאן ועיראק ואת המטעמים שלהן הן מכינות מהיבול והתוצרת של
גידולי מושב אחיטוב. בראש ובראשונה סלט מלפפונים ומלפפונים חמוצים, שכן מושב
אחיטוב ידוע לכל בזכות גידולי המלפפונים שלו, וכן ירקות נוספים ובהם גזר, אפונה,
שמיר, במיה, פלפל, קישואים ועוד.
בין המטעמים
שיציעו המאמות בדוכני אוכל שייפרסו ברחבי שטח ההפנינג:
לחם כורדי (מקמח ומים),
קובה במיה ברסק בתוספת אורז לבן, קאייה – מעדן מהמטבח הכורדי המסורתי – עוגיות
מטוגנות שעליהן זורים סוכר, קוסקוס עיראקי עם מרק ירקות, עם גזר, סלרי,
תפוחי אדמה וקישואים, פריקסה טריפולטאי, בצק בצורת לחמניה אותו מטגנים ולאחר מכן
ממלאים בטונה, ביצה, חמוצים, מלפפון, זיתים וטחינה, פלפל ממולא בסגנון כורדי עם
אורז, שמיר, בצל ועגבניות, קובה בורגול ממולא בשר טחון (הודו ובקר) ובצל מטוגן,
מתובל בבהרט ומלח, עלי גפן ממולאים באורז, שמיר ובצל, קציצות בשר עם תפוחי אדמה,
בצל, פטרוזיליה, מתובלות במלח, פלפל שחור וכורכום, עלי גפן ממולאים בסגנון כורדי, קציצות
בשר בפיתה עסיסית, עלי גפן ממולאים בסגנון כורדי-עיראקי עם ירק, פירות יבשים, קובה
צהובה ממולאת בשר עם חומוס במרק, אורז לבן עם תפוחי אדמה ובצל מטוגנים ועוד.
מושב אחיטוב בעמק חפר ,
הידוע לכל בזכות גידול המלפפונים שלו, מזמין
אתכם להפנינג חקלאות חווייתי ויום פתוח במהלך חג השבועות. האירוע יתקיים ביום שני ה-25 במאי 2015
(איסרו חג), בין השעות 15:00-10:00.
במהלך היום הפתוח
באחיטוב תוכלו ליהנות מגוון הפעלות חווייתיות לכל בני המשפחה ביניהם : סדנאות יצירה, דוכני אוכל שיבשלו בהן
ה"מאמות" של המושב ויתובלו בהרבה סיפורים מפעם, סיורים מודרכים בחממות
המלפפונים של מושב אחיטוב, יריד ביתנים מקצועי הסוקר את כל עולם החקלאות לצד חשיפת
טכנולוגיות חדשניות, זרעים, פיתוחים ופתרונות ירוקים.
הכניסה חופשית לקהל
הרחב.
היום הפתוח במושב
אחיטוב מתקיים אחת לשנתיים, ונחשב למסורת מקומית, במטרה להעלות את מודעות הציבור להתיישבות הציונית,
ערכי שמירה ועיבוד אדמות, שימור הנוסטלגיה החקלאית, והיכרות עם ענף גידול
המלפפונים. מושב אחיטוב הינו מגדל המלפפונים המוביל בשוק ומגדל כ-70% מסך כמות
המלפפונים הגדלים בישראל.
מושב אחיטוב נוסד בשנת 1951 בעמק חפר ומשתרע על שטח של 3100 דונם - שרובם מוקדשים לחקלאות לצד מגורים של 255 משפחות המושב. בתחילת הדרך
עבדו מייסדי המושב כפועלים במושבים ובקיבוצים באזור, בשנות השבעים החלו להתמחות
בגידולי ירקות בשטחים פתוחים. החל משנות השמונים עברו לגידול ירקות בחממות ומאז
ועד היום נחשב אחיטוב למושב המוביל בגידול מלפפונים המספק כ-70% מאספקת
המלפפונים בישראל, לצד גידול עגבניות, פלפלים, תותים וירקות נוספים.
התקיים סיור עיתונאים ובלוגרים באזור מועצת עמק חפר מושב אחיטוב מגדלי המלפפונים הגדול בארץ.
הפנינג שבועות חווייתי במושב אחיטוב \\\ הכניסה חופשית
יום שני, 25 במאי 2015, בין השעות 15:00-10:00 במושב אחיטוב בעמק חפר
פרטים נוספים בטל': 04-6258428 או באתרwww.ahituv.org
את האירוע מפיקה חברת "קשר פקטור"
כתבה: שרית יוכפז צילום: שרית יוכפז ויח"צ.
את האירוע מפיקה חברת "קשר פקטור"
כתבה: שרית יוכפז צילום: שרית יוכפז ויח"צ.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה