יום שני, 30 במאי 2016

ברשת קפה גרג, בחרו להשיק לחג השבועות קינוח ייחודי: עוגה אישית גבינת מוס מסקרפונה ופסיפלורה/ מאת: שרית יוכפז


קינוח מנצח לחג השבועות
ברשת קפה גרג:

עוגה אישית : גבינת מוס מסקרפונה ופסיפלורה


בחג השבועות נהוג לאכול מאכלי גבינה, אבל כולנו מחכים להפתעות הקינוח המתוקות, המהוות את גולת הכותרת של כל ארוחת חג.

ברשת קפה גרג, בחרו להשיק לחג השבועות קינוח ייחודי: עוגה אישית גבינת מוס מסקרפונה ופסיפלורה. עוגת מוס אוורירית, קלילה, איכותית,  עם טוויסט של טעמי פסיפלורה.

המחיר לצרכן: 37 ₪ משקל כ- 200 גרם

הקונדיטורית הראשית של רשת קפה גרג , מירן קל מעניקה לקראת החג את המתכון המנצח של עוגת גבינת מוס מסקרפונה ופסיפלורה.
מומלץ.

המתכון:

מרכיבים להכנת תחתית העוגה:             
200 גרם עוגיות פתיבר טחונות
90 גרם חמאה מומסת

אופן הכנה:
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית לעוגה עגולה בקוטר 18

מרכיבים להכנת מוס מסקרפונה:
200 גרם גבינת מסקרפונה
209 גרם שמנת מתוקה
130 גרם סוכר
200 גרם חלמון
24 גרם מים 
6 גרם ג'לטין

אופן הכנה:                            
משרים את הג'לטין במים
מקציפים חלמון וסוכר הקצפה קשה 
מקציפים שמנת ומסקרפונה
מקפלים את מסקרפונה עם החלמונים
ממיסים את הג'לטין במיקרו ומוסיפים למסה של המסקרפונה
יוצקים על תחתית העוגה




מרכיבים לקרם פסיפלורה:
200 גרם מחית פסיפלורה עדיף ללא גרעינים
80 גרם סוכר
100 גרם ביצים (2 יחי)
10 גרם ג'לטין
200 גרם חמאה
קורט מלח

אופן הכנה:
בקערה שמים מחית פסיפלורה ביצים סוכר וקורט מלח ומבשלים מעל
בן מרי (בן מרי זה בעצם סיר שמכניסים לתוכו מים ומבשלים מעל האדים)
מבשלים עד שמסמיך תוך בחישה מתמדת                   
מוסיפים ג'לטין ומערבבים
מוסיפים חמאה ומערבבים.

ממתינים מעט שיתקרר ושופכים מעל המוס מסקרפונה
מכניסים לקירור לפחות 6 שעות ומפזרים מעל אבקת סוכר או מקופלת לבנה.



......בתאבון! מומלץ

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

לרגל יום הפלאפל הבינלאומי שיתקיים כמידי שנה ב- 12.6- חלי ממן, מנדבת מניסיונה 8 עובדות וטיפים .מאת שרית יוכפז

  לנו יש פלאפל ! היום שמוקדש למאכל הלאומי בליבת הקולינריה הישראלית , עומד לו הפלאפל – כדורי זהב פריכים העשויים מגרגרי חומוס טחונים . טעמו ,...