שרית יוכפז בעלת המגזין

שמי שרית יוכפז.
אני עתונאית מזה עשרים וחמש שנים.
אני בוגרת אונברסיטת בר אילן תעודת הוראה, הסטוריה וספרות, והמכללה למנהל למדתי תקשורת..
בעלת תעודת עיתונאית של "אגודת העיתונאים תל אביב", ו"אגודת העיתונאים הממשלתית".
כתבתי בעיתונות ארצית, מגזינים לנשים ולתיירות, מקומונים ואתרי אינטרנט.
הגשתי מזה 10 שנים פינה ברדיו קול חי FM93 בנושא תיירות תרבות וארועים מיוחדים.
בהמשך למדתי גם לימודי תעודה רפואה משלימה, איפור מקצועי (כדי שיהיה לי רקע לכתוב בנושאים הללו).
הרצאתי בנושאי תקשורת ועיתונות.
מתנדבת בשעות הפנאי ל"אגודה למען העיוור", ל"נשות הדסה" ומתנדבת למשמר האזרחי.
אוהבת ים, ספורט, בעלי חיים והום סטיילינג.

המגזין של שרית יוכפז

תוכלו למצוא המלצות למשפחה בנושאים הבאים: אופנה, טיפוח ויופי, אקססוריז, בריאות, צרכנות, חדש על המדף, ספרים, תרבות, הצגות, סרטים, תערוכות, תיירות, טיולים יפים, ספא, מסעדות, לייף סטייל, סקירת על מסיבות עיתונאים ועוד...

שרית יוכפז

שרית יוכפז

חפש במגזין זה

רשומות פופולריות

ארכיון המגזין

יום רביעי, 31 באוקטובר 2018

חברת "שמרית" מגישה לרגל החורף מתכון לעוגת שמרים עשירה, מפנקת וטעימה. מאת:: שרית יוכפז



חורף חם עם שמרית
חברת "שמרית" מגישה לרגל החורף מתכון לעוגת שמרים עשירה, מפנקת וטעימה:  
בבקה שוקולד וקינמון
חברת שמרית, חברת מוצרי האפייה מהגדולות והמובילות בישראל, מגישה לרגל פתיחת עונת החורף מתכון לעוגת שמרים עשירה ומפנקת, המתאימה לאירוח, כקינוח וכמנה מתוקה לצד שתייה חמה, תה או קפה. חורף נעים!
מצרכים (ל- 2 תבניות אינגליש קייק):
לבצק:
25 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים "שמרית"
3/4 כוס + כף מים פושרים
1/3 כוס + כף סוכר
1 ביצה + 1 חלמון
3 כוסות קמח
חצי כפית מלח
125 גרם נטורינה קוקוס "שמרית" בטמפ’ החדר חתוכה לקוביות
למלית
5 חבילות שוקולד מריר קצוץ גס
חצי כוס סוכר
1 כף קינמון
90 גרם נטורינה קוקוס "שמרית" בטמפ’ החדר חתוכה לקוביות
לשטרויזל
1 וחצי כוסות פחות כף אבקת סוכר
2/3 כוס קמח
90 גרם נטורינה קוקוס "שמרית" קרה חתוכה לקוביות קטנות
להברשה:
1 ביצה
1 כף שמנת מתוקה/חלב/מים
אופן ההכנה:
1.      להכנת הבצק:  מערבבים שמרים, מים וכף סוכר בקערה ומשהים 5 דקות.
2.      מערבלים את תערובת השמרים עם יתרת הסוכר, ביצה וחלמון במיקסר עם וו לישה כ-3 דקות. מוסיפים קמח ומלח וממשיכים ללוש עד שהקמח נבלע בתערובת. מוסיפים נטורינה בהדרגה ותוך כדי לישה ב-4-3 מחזורים. לאחר התוספת האחרונה של הנטורינה לשים כ-10 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך ודביק.
3.      מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה (הבצק שמתקבל מאוד נוזלי יחסית לבצק שמרים, לאחר מנוחה במקרר הוא מתייצב וקל לעבודה).
4.      להכנת המלית: ממיסים שוקולד מריר, סוכר וקינמון על אמבט מים חמים ומערבבים היטב למשחה חלקה. מסירים מהכיריים, מוסיפים נטורינה ומערבבים היטב.
5.      הכנת השטרויזל:  מניחים את החומרים בקערה ומערבבים בידיים עד לקבלת פירורים. שומרים בכלי אטום במקפיא עד השימוש.
6.      מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבניות.
7.      מרכיבים את העוגה : מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק לשניים. מרדדים חצי מהבצק למלבן בגודל 25×40 ס”מ. מורחים שכבה נדיבה ואחידה של מלית ומגלגלים לגליל ארוך. מקפלים את הגליל לשני חלקים שווים, כך שתיווצר צורה של פרסה, ומלפפים לצמה. מניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.
8.      טורפים ביצה עם כף שמנת או חלב או מים, מברישים את העוגות ומפזרים את השטרויזל (אין צורך בהתפחה נוספת). אופים כ-40 דקות עד להזהבה.

0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה