Rainbow - פסח צבעוני במטבח:
סדרת הכלים Rainbow מבית
'סולתם' משלבת איכות יוצאת דופן ועיצוב כייפי ומרשים באחד. הכלים בסדרה, הזמינים
בצבעים: סגול, כחול, ירוק, אדום, ורוד ועוד.. לבחירה, מיוצרים כולם מאלומיניום רב
שכבתי, המאפשר חלוקת חום שווה ויעילה שחוסכת זמן ואנרגיה. כמו כן, בעלי ציפוי NON STICK המונע הידבקות ומאפשר שימוש מופחת בשמן לבישול בריא יותר.
בסדרה - מחבתות המאפיינות ב:
§
ידית
אגרונומית– נעימה למגע ומבודדת חום בעיצוב מיוחד, לנוחות בשימוש ולהעברה קלה
ואחיזה בטוחה.
§
ציפוי
נון-סטיק מונע הדבקות בטוח לשימוש וידידותי לסביבה. ללא PFOA, קדמיום או עופרת.
§
שמירה
על הבריאות – כלי הבישול מאפשרים שימוש מופחת בשמן, שומן, מרגרינה או חמאה ומסייעים
לשמירה על הבריאות.
§
חלוקת
חום שווה ויעילה – לקבלת תוצאת בישול מיטבית ולחסכון בזמן ובאנרגיה.
§
קלות
לניקוי.
§
מתאימות
לכל סוגי הכיריים כולל אינדוקציה.
המחבתות בגדלים 18-30 ס"מ כולל ווקים.. בטווח
מחירים : החל מ – 63 ₪
להשיג ברשת חנויות 'סולתם' ובחנויות כלי בית ומטבח המובחרות
ובאתר סולתם: https://soltam.co.il/
מתכונים לחג הפסח
באדיבות: סולתם. צילום גל בן זאב. הכנה: רינת צדוק
פריטטת מצות
וירקות באדיבות: סולתם. צילום גל בן זאב.
הכנה: רינת צדוק
חומרים:
2 כפות שמן זית
5
ביצים
4 מצות
חצי כוס מים
חצי צרור אספרגוס
1 זוקיני
כוס תרד
פלפל צ'ילי
3 גבעולי בצל ירוק
2 גבעולי זעתר
2 כפות שומשום
½ כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות
חותכים את האספרגוס לשניים, קוצצים את הירוקים
קולפים פרוסות דקות של זוקיני בעזרת קולפן
מרסקים את המצות לחתיכות גסות
טורפים את הביצים, מוסיפים חצי כוס מים, ירוקים, אספרגוס,
מצות ומערבבים
מתבלים במלח, פלפל ומעט צ'ילי
מחממים שמן זית בסיר, יוצקים את התערובת, מסדרים את רצועות
הזוקיני.
מפזרים מעט שומשום וזעתר לקישוט
מכסים את הסיר ומבשלים כ-3 דקות
מכניסים לתנור לעוד 3-4 דקות לקבלת גוון זהוב.
דגים ממולאים
בעשבים באדיבות: סולתם. צילום גל בן זאב. הכנה: רינת צדוק
חומרים:
2 יח׳ דג לברק
3 כפות שמן זית
150 גרם שעועית ירוקה
150 גרם שעועית ירוקה רחבה
לימון חתוך לפרוסות דקות
צ'ילי ירוק
10 שיני שום שלמות בקליפתם
8-10 עלי גפן
חצי צרור פטרוזיליה
פסטו עלי גפן
4 שיני שום 2 2 גבעולי שום ירוק
ֿ15 יח׳ עלי גפן טריים
¼ כוס שמן זית
בצל סגול בינוני קצוץ
¼ צרור פטרוזיליה קצוצה
¼ כפית פלפל שחור גרוס
½ מלח
הכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות
הכנת פסטו עלי גפן.
קוצצים את כל המרכיבים יחד, מערבבים עם שמן זית.
(ניתן לקצוץ במעבד מזון)
חולטים את עלי הגפן במים רותחים 30 שניות ומעבירים למי קרח.
חורצים את הדגים בצורה אלכסונית 3-4 פסים.
ממלאים את הדגים בפסטו עלי גפן ומורחים אותם בפסטו.
מסדרים פרוסות לימון דקות מעל.
עוטפים את הדגים בעלי גפן, מורחים בשמן זית
מניחים בסיר: שמן זית,
שיני שום שלמות, צ'ילי פרוס
מזהיבים קלות, מניחים את השעועיות ומקפיצים 2 דקות.
מניחים את הדגים, מכסים במכסה, ומכניסים לתנור ל-15 דקות
מסירים את המכסה וצולים 5 דקות.
קישואים
ממולאים באדיבות: סולתם. צילום גל בן זאב. הכנה: רינת צדוק
חומרים:
3 כפות שמן זית
12
קישואים קטנים
לימון חתוך לפרוסות דקות
2 עגבניות חתוכות לפרוסות
5 שיני שום פרוסות
2 פלפל צ'ילי אדום יבש
2 ענפי טימין
ענף מרווה
ענף אורגנו
פלפל שחור גרוס
מלח ים
למילוי:
2 כפות שמן זית
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
כוס אורז בסמטי שטוף היטב
כוס
עדשים שחורות ( מושרות 6 שעות)
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית בהרט
כוס וחצי מים חמים
הכנה:
מרוקנים את הקישואים מתוכן.
יוצקים שמן זית, מסדרים פרוסות לימון, פרוסות עגבניה, שום
פרוס.
מפזרים מלח פלפל.
הכנת המלית:
שוטפים היטב את האורז
מזהיבים קלות בצל בשמן זית, מוסיפים שום קצוץ
מוסיפים את העדשים ומערבבים, מוסיפים אורז מסונן, בהרט,
מלח, ופלפל
מבשלים כ-2 דקות על להבה בינונית, יוצקים כוס מים ומערבבים.
מניחים בצד לקירור.
מילוי ובישול הממולאים:
מחממים תנור ל-185 מעלות
ממלאים את הקישואים ומניחים בסיר בתוך הסיר, מבשלים על להבה
בינונית כ-15 דקות
במידה וחסרים נוזלים מוסיפים עוד מים.
מכניסים לתנור ל-15 דקות, מסירים את המכסה ואופים על 5 דקות
לקבלת גוון זהוב.
עוגת קוקוס,
שקדים ותותים באדיבות: סולתם. צילום גל בן זאב. הכנה: רינת צדוק
חומרים:
200 שקד טחון
50 גרם קוקוס טחון
180 גרם סוכר קנים
4 ביצים
כפית אבקת אפייה
חצי כפית מחית וניל
60 שמן זית
60 חמאת קקאו
קורט מלח
לקישוט:
200 גרם תותים
אבקת סוכר
סירופ:
50 סוכר קנים אורגני / מייפל טבעי
100 מים
חצי כפית גרידת לימון
הכנה:
מחממים תנור ל- 170 מעלות
בקערה מערבבים שקד טחון, קוקוס ומלח.
טורפים בקערה, ביצים, סוכר, וניל.
מוסיפים את תערובת השקדים ומערבבים, מוסיפים שמן זית וחמאת
קקאו מומסת בזרם דק לתערובת, מקפלים לאט עד שכל השומן נטמע בתערובת.
יוצקים לסיר משומן
אופים כ-30 דקות
כשהעוגה מוכנה כשהיא קפיצית למגע.
מבשלים את מרכיבי הסירופ כ-5 דקות, מניחים בצד לקירור.
לאחר 5-10 דקות הופכים את העוגה על רשת או מגש.
חותכים את התותים לרבעים ומסדרים על העוגה
בעזרת מברשת מורחים את הסירופ על התותים.
בוזקים מעט אבקת סוכר ומקשטים בעלי נענע טריים.
ניתן להגיש עם גלידה או קצפת טרייה.
מומלץ.
מאת: שרית יוכפז כתבת ועורכת החיים הטובים צרכנות ולייף סטייל.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה