זה לא חייב להיגמר ברצח
כנס באור יהודה בנושא התמודדות משפחות עם מצבי סיכון על רקע משברים נפשיים
מכללת אור יהודה תקיים ביום שני הקרוב (28.3) כנס במרכז מורשת יהדות בבל באור יהודה שיספק מענה לנושא שלא נמצא בכותרות, אבל חשוב מאין כמותו – הסיכון הממשי של הסביבה הקרובה למתמודדי נפש, היעדר הפתרונות שמקודמים על ידי המדינה והמפתחות להתמודדות טובה יותר
מכללת אור יהודה תקיים ביום שני הקרוב (28.3.22) כנס בנושא התמודדות משפחות עם מצבי סיכון על רקע משברים נפשיים. הכנס יתקיים במרכז מורשת יהדות בבל באור יהודה (שד' מרדכי בן פורת 83) בהובלת התכנית ללימודי מגדר וקרימינולוגיה ע"ש ויקי שירן במכללת אור יהודה.
מתמודדי הנפש עלולים להפגין התנהגות מסכנת עבור הקרובים להם ביותר, בעיקר אם הם סובלים מתחלואה כפולה של התמכרות ומחלה נפשית. במצבים אלו, במיוחד לאור היעדר פתרונות שמקדמת המדינה, נוצר שיבוש של חייהן של המשפחות במקרה הטוב, ואף עלול להוות סיכון חיים במקרה הגרוע. במהלך הכנס יוצגו מחקרים העוסקים במצבי סיכון אלו בעומס המיוחד שנמצא על כתפיהן בעיקר של האימהות.
במהלך הכנס יודגש נושא סבוך, שלרוב לא נמצא בכותרות המרכזיות בתקשורת, ומדגים שוב עד כמה אלו הנשים שבעיקר נושאות בנטל הטיפול של מי שזקוקים לו, ובמיוחד עד כמה הנשים הן אלו שעלולות להימצא במצב של סיכון בעקבות זאת. "במהלך הכנס נבחן מהו התפקיד של המשטרה בסיטואציות הללו, ואם היא בכלל צריכה להיות מעורבת", מציינת ד"ר יאלי השאש, ראש התכנית למגדר וקרימינולוגיה במכללת אור יהודה. "נעלה גם דרכים אחרות להתמודדות עם מצבי סיכון אלו שיגיעו מפי מתמודדי נפש, משפחות, נשות מקצוע ונשים המעורבות בתהליכי חקיקה".
במסגרת המושב הראשון בכנס תחת הכותרת "תמונת מצב" ישתתפו ד"ר קרן גואטה, ראש התכנית לקרימינולוגיה שיקומית, המחלקה לקרימינולוגיה, מייסדת ומנהלת שותפה של האגודה הישראלית לוויקטימולוגיה, גב' טלי סמני, פסיכולוגית קלינית, אקטיביסטית ומנהלת הרשת של ארגון מעוז, ד"ר ענת ירון ענתר, ראש החוג לקרימינולוגיה במכללה האקדמית עמק יזרעאל וניצב סיגל בר צבי, ראש אגף המבצעים במשטרת ישראל. במושב השני תחת הכותרת "הצעות לפיתרון" ישתתפו עמרי מרידור, מנהל קהילת "עושים נפשות – חכמת דרך" מבית יוזמה דרך הלב, ח"כ נעמה לזימי (העבודה), החברה בוועדה לביטחון פנים ובוועדה לקידום מעמד האישה ושוויון מגדרי, ח"כ עאידה תומא-סלימאן (חד"ש-הרשימה המשותפת), יו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה ושוויון מגדרי וגב' נילי אהרונוב, חברת ועד מנהל עוצמה בעמותת משפחות לקידום בריאות הנפש. בסיום הכנס, יתקיים סיור מודרך במרכז מורשת יהדות בבל.
לקראת הכנס, ניתן לראיין את הדוברים הבאים:
- גב' נילי אהרונוב, חברת ועד מנהל עוצמה, עמותת משפחות לקידום בריאות הנפש – 054-4941636. נילי תעביר את ההרצאה "אילו פתרונות אפשריים רואה עמותת עוצמה כמענה למצבי משבר נפשיים", ובמהלכה היא תציג מודלים שמפחיתים מעצרים ועומס בחדרי מיון מצד אחד, ועונה לצרכי מתמודדי הנפש והמשפחות מצד שני
- עמרי מרידור, מנהל קהילת "עושים נפשות - חכמת דרך", מבית יוזמה דרך הלב –050-3772143. מרידור יעביר את ההרצאה "תפקיד המתמודדים והקהילה בניהול מקדים של אירוע הסלמה". עמרי ידון בתפקיד המתמודדים והקהילה בניהול מקדים של אירוע הסלמה. עמרי, בעצמו מתמודד ומומחה בעניין, ידבר על שיתוף מתמודדי הנפש בהוראות מקדימות שנכתבות יחד איתם בתקופות בהן הם מרגישים טוב.
***
התכנית למגדר וקרימינולוגיה ע"ש ויקי שירן במכללת אור יהודה משלבת, לראשונה בישראל, בין לימודי מגדר ללימודי קרימינולוגיה. במסגרת המסלול ניתן ללמוד מגדר ללא תנאי סף של פסיכומטרי או בגרות. קורסי הדיפלומה המרתקים ניתנים על ידי מיטב המרצות והמרצים בארץ, ברמה הגבוהה ביותר. התכנית מאירה את הדיון על מרכז ושוליים בחברה הישראלית מנקודות מבט של נשיות, גבריות, מיניות, פמיניזם, והשאיפה לתיקון חברתי. מסלול זה מאפשר למשרתות ומשרתי ציבור, ולפעילות ופעילי החברה האזרחית הנתקלים בסוגיות של פשיעה, טיפול ושיקום בחברה מגוונת- מגדרית, אתנית, לאומית, דתית ומעמדית – לרכוש ידע החיוני לפעילותם.
לרישום לכנס לחצו כאן >> https://forms.gle/96AjbxbZ1e4wDtFd7
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה