מסעדת קיטון נפתחה בתל אביב בשנת 1945 על ידי הסבא וסבתא של אורנה רסקין אשר מנהלת את המקום באהבה היות והמקום נוצר מאהבה לבישול היהודי וממאכליה של שרה לסבא צבי,אנשי בוהמה רבים הגיעו לאכול ולהתאהב בטעם המופלא.אלכסנדר פן נתן למקום את השם קיטון בגלל גודלו הקט.אורנה קידמה את המקום עם המתכונים אותם ירשה מסבתא ומאימא ..רק יצרה אווירה צעירה על כל כיסא בו ישבו מפורסמים הכינה תג ממתכת עם שמו.אך העיקר זה האוכל המשובח יהודי אמיתי:
מרק עוף עם קרעפלאך הנחשב בחורף כתרופת פלא נגד מחלות החורף ואכן הגעתי מקוררת ומרק הפלאים הציל אותי וקמתי בריאה..אני מאוד אוהבת את הגעפילתא פיש שלוקח את שורשי הפולניים לבית סבתי רבקה שגם לה היה את סוד הטעם הפולני,הרגל הקרושה גורמת לי להנאה עילאית מלווה בחזרת ביתית משובחת ופלח לימון,לבורשט התמכרתי והקישקע העשיר בכל טוב גורם לי להשמיע קולות גירגור של הנאה.במהלך השבוע יש עיסקית טעימה בכל יום מנת היום ואני ממליצה על השניצל הענק המגיעה עם תוספות וכל זה כולל גזוז טעים שבטעימים. מסוף פברואר יקבלו את השבת עם וודקה מנדלייב הידועה וזמרת שתשיר משירי ארצינו היפים. המנות האחרונות הן קיגל פריך שנם לילהבמטבח המיתולוגי.קיטון:דיזינגוף 145תל אביב תנור,שטרודל תפוחים,ומוס שוקלד הנמס בפה הכל עשוי באהבה
.חגגתי במקום יום
הולדת הזמר הבינלאומי גימי לוייד הקדיש לנו מספר שירים רומנטיים. היה מיוחד
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה