שרית יוכפז בעלת המגזין

שמי שרית יוכפז.
אני עתונאית מזה עשרים וחמש שנים.
אני בוגרת אונברסיטת בר אילן תעודת הוראה, הסטוריה וספרות, והמכללה למנהל למדתי תקשורת..
בעלת תעודת עיתונאית של "אגודת העיתונאים תל אביב", ו"אגודת העיתונאים הממשלתית".
כתבתי בעיתונות ארצית, מגזינים לנשים ולתיירות, מקומונים ואתרי אינטרנט.
הגשתי מזה 10 שנים פינה ברדיו קול חי FM93 בנושא תיירות תרבות וארועים מיוחדים.
בהמשך למדתי גם לימודי תעודה רפואה משלימה, איפור מקצועי (כדי שיהיה לי רקע לכתוב בנושאים הללו).
הרצאתי בנושאי תקשורת ועיתונות.
מתנדבת בשעות הפנאי ל"אגודה למען העיוור", ל"נשות הדסה" ומתנדבת למשמר האזרחי.
אוהבת ים, ספורט, בעלי חיים והום סטיילינג.

המגזין של שרית יוכפז

תוכלו למצוא המלצות למשפחה בנושאים הבאים: אופנה, טיפוח ויופי, אקססוריז, בריאות, צרכנות, חדש על המדף, ספרים, תרבות, הצגות, סרטים, תערוכות, תיירות, טיולים יפים, ספא, מסעדות, לייף סטייל, סקירת על מסיבות עיתונאים ועוד...

שרית יוכפז

שרית יוכפז

חפש במגזין זה

רשומות פופולריות

ארכיון המגזין

יום חמישי, 10 במאי 2018

חד וחלק! 'סולתם' מחדדת לכם את הידע בסכינים. מאת: שרית יוכפז



חד וחלק!

'סולתם' מחדדת לכם את הידע בסכינים


סכין היא כלי מרכזי וראשוני בתהליך הבישול, יש הטוענים שהיא אפילו השקעה, הרי כמעט לכל פעולה במטבח נדרשת סכין טובה. 'סולתם' מעניקה טיפים איך לשמור על אצבעותיכם במטבח ועוזרת לכם בבחירה נכונה של סכין לחוויית שימוש טובה יותר.
11434376

סכין חדה יותר = סכין בטוחה יותר
סכין חדה יותר מבצעת את פעולות השימוש בקלות יתר, החיתוך בה עדין ומדויק יותר ובכך מוריד את הסיכון להיפגע ולהיפצע.

בנוסף, סכין חדה משפרת ומעצימה את הביצועים ואת חווית ההכנה והבישול.         חשוב להשתמש בה בזהירות יתר!



התאמת הסכין ליעודה
לכל סכין שימוש אחר, חשוב לשים לב ולהתאים את הסכין לייעודה וזאת על מנת לייעל את מטרתה, לדוגמא: סכין בשר, סכין לחם, סכין ירקות. התאמה נכונה של סכין תקל על הפעולה ותאריך ימים לפריט.

שימרו על הסכינים שלכם
*רוב סכיני המטבח עשויות מפלדה ומכהות לאחר שימוש, לכן רצוי לבצע "חידוד תקופתי" בעזרת כלי השחזה. חידוד עוזר לשמור על סכין חדה ואיכותית לאורך זמן.
* בזמן הכנת המזון מצטברים על סכין חומציות ומלחים שגורמים לו להחליד.                     לכן, מומלץ! לשטוף את הסכין מיד לאחר השימוש ולייבשה. עדיפות לא להכניסה למדיח הכלים, (המים החמים פוגעים בלהב ובביצועי הסכין והחומרים הכימיים שבמדיח פוגעים באיכות הפלדה).
*על מנת לשמור על הסכין חדה ויציבה בזמן פעולת החיתוך, רצוי לחתוך על משטח יציב ועמיד כגון: קרש חיתוך מעץ\פלסטיק וכו' ...

כללי זהירות
*אל תנסו לתפוס סכין נופלת, אתם עלולים להיפצע ולגרום נזק.
*את חדות הלהב יש לבדוק על פריט מזון ולא בהעברת האצבע על גבי הלהב.

*בעת החיתוך התרכזו בפעולה על מנת לא לגרום נזק. ביד המובילה אחזו בסכין וביד החלשה בפריט המזון אותו אתם חותכים.
* פתרונות אחסון כמו בלוק, מגנט או מתלה יעזרו למנוע תקלות ולהגדיל את אריכות הימים של הסכינים.

סוגי סכינים שחשוב שיהיו אצלכם במטבח לשימוש יומיומי :
סכין שף בעלת להב ארוך, משמשת למגוון משימות חיתוך: בשר, דגים וכו'
סכין פריסה בעלת להב משונן ארוך וחזק, מתאימה לחיתוך לחם, מאפים ומוצרים קריספים.
סכין פריסה בעלת להב חד, ארוך, צר וגמיש, מתאימה לביצוע משימות קיצוץ, חיתוך וקילוף של ירקות, פירות ועשבי תיבול.
סכין רב תכליתית, המיועדת כמעט לכל מטרה יומיומית, בזמן האוכל, למריחה ועוד...


0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה