יום שלישי, 22 בינואר 2019

קבוצת 'עוף טוב' משיקה את מותג 'דג טוב' לראשונה החברה תמכור ברשתות השיווק מוצרי דגים; היקף ההשקעה במהלך 3 מיליון ₪ מאת: שרית יוכפז


קבוצת 'עוף טוב' משיקה את מותג 'דג טוב'
לראשונה החברה תמכור ברשתות השיווק מוצרי דגים; היקף ההשקעה במהלך 3 מיליון ₪
·         ענבל טרופ קירש סמנכ"לית השיווק בקבוצת 'עוף טוב': "את המוניטין והמומחיות שצברנו בתחום מוצרי העוף, אנחנו מאמצים כעת גם לתחום מוצרי הדגים"
·         שוק מוצרי הדגים הקפואים המוכנים לאכילה נאמד ב- 24 מיליון ₪ בשנה
·         צריכת הדגים בעולם נמצאת בעליה מתמדת. בישראל היא עומדת על 12 ק"ג בשנה לנפש

קבוצת 'עוף טוב' מתרחבת לענף הדגים: קבוצת 'עוף טוב', מהחברות המובילות בישראל בייצור ושיווק מוצרי עוף והודו והמובילה בישראל בייצור ושיווק מוצרי עוף ללא אנטיביוטיקה, משיקה מותג חדש - 'דג טוב', במסגרתו יימכרו ברשתות השיווק מוצרי דגים מוכנים לאכילה. כרגע מציעה החברה סדרה של שישה מוצרי דגים מוכנים לאכילה. החברה השקיעה כ- 3 מיליון ₪ בתהליך הפיתוח שארך 3 שנים.


ענבל טרופ קירש, סמנכ"לית השיווק בקבוצת 'עוף טוב': ''זהו מהלך אסטרטגי המסמן את יעדי הפיתוח העסקי של הקבוצה. את המוניטין והמומחיות שצברנו בתחום מוצרי העוף, אנחנו מאמצים כעת גם לתחום מוצרי הדגים".

מוצרי הדגים של מותג 'דג טוב' מיוצרים בסטנדרט האיכות הגבוה ביותר, תוך עמידה בתקנים המחמירים בישראל  (לפי תקני( ISO 14000, ISO 9001, HACCP  וכן תקנים אירופאים ואמריקאי USDA, EFSA. המוצרים בסדרת 'דג טוב' החדשה משווקים בכל רשתות השיווק והחנויות הגדולות וכן בשוק המקצועי ולייצוא.

הסדרה כוללה 6 מוצרים:  
·         פילה אמנון מצופה – עשוי 100% נתח פילה דג (360 גרם, כ-3 נתחים באריזה) – במחיר מומלץ של: 31.90-35.90
·         נתחי פילה אמנון מצופה – עשויים 100% נתח פילה שלם ( 400 גרם, כ- 12 יחידות באריזה) – במחיר מומלץ של: 31.90-35.90  
·         מקלוני דג בציפוי צ'ילי, בטעם חריף מעודן (600 גרם, כ- 20 יחידות באריזה) – במחיר מומלץ של: 27.90-29.90  
·         מקלוני דג בציפוי צ'יפס, פריך ועסיסי (600 גרם, כ-20 יחידות באריזה) – במחיר מומלץ של: 27.90-29.90  
·         קציצות דגים (600 גרם, כ-17 יחידות באריזה) – במחיר מומלץ של: 27.90-29.90
·         קציצות דגים נורווגיות, מכילות סלמון (600 גרם, כ-17 יחידות באריזה) – במחיר מומלץ של: 27.90-29.90

המוצרים בסדרת 'דג טוב' החדשה עונים על ערכי התזונה הים תיכונית הנחשבת לבריאה ובשל כך מאומצת על ידי צרכנים בכל העולם. הם נהנים מיתרונות תזונתיים חשובים: תכולת החלבון בהם גבוהה והם מהווים תחליף בריא ומזין לצמחוניים הצורכים דגים. בנוסף, הם דלים בשומן ובקלוריות וקלים לעיכול.
שוק מוצרי הדגים הקפואים המוכנים לאכילה
קטגוריית הדגים הקפואים המוכנים לאכילה בישראל נאמדת ב- 24 מיליון ₪ בשנה והציגה גידול של 12% בשנת 2018. מותג דלידג (נטו) מוביל את הקטגוריה, עם כ-50% נתח שוק, המותג הפרטי של רמי לוי מחזיק ב-3.6% נתח שוק, וב- 8.4% הנוספים מחזיקים יצרנים/מותגים קטנים (על פי נתוני סטורנקסט).
צריכת הדגים בישראל נמצאת בעליה מתמדת. עם זאת היא עדיין נמוכה ביחס לעולם. ההערכות הן כי צריכת הדגים הממוצעת לנפש בישראל היא כ- 12 ק''ג לנפש בשנה, כשבמערב אירופה היא עומדת על כ- 20 ק''ג לנפש בשנה, ביוון ובאיטליה כ- 35 ק''ג לנפש בשנה וביפן היא מגיעה ל- 65 ק''ג לנפש בשנה.

בהתייחס לנתוני הקטגוריה אומרת טרופ קירש: "זיהינו פוטנציאל גבוה בשוק מוצרי הדגים הקפואים המוכנים לאכילה ובכוונתנו להיות שחקן מוביל ומשמעותי ולהשיג 25% מנתח השוק בשנת הפעילות הראשונה".

המוצרים בסדרת 'דג טוב' החדשה משווקים בכל רשתות השיווק והחנויות הגדולות.
כשרות: פרווה, כשר למהדרין בהשגחת הרב אד אוירבך, אב"ד טבריה


קבוצת ''עוף טוב'', שבבעלות משקי עמק הירדן ומשקי עמק המעיינות, נוסדה בשנת 1963 וכיום הינה היצרנית המובילה של מוצרי מזון מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה ומוצרי הודו. 'עוף טוב' מייצרת עבור השוק הקמעונאי מוצרי עוף בכמה קטגוריות, בהן: מוצרי עוף קפואים מוכנים לאכילה הכוללים שניצלים וקציצות; פסטרמות, נקניקיות ונקניקים; חלקי עופות טריים ארוזים וחלקי עופות קפואים ארוזים. השנה השיקה קבוצת עוף טוב מותג חדש 'דג טוב' הכולל מוצרי דג קפואים מוכנים לאכילה.

קבוצת 'עוף טוב' מובילה מהלך של גידול עופות ללא אנטיביוטיקה, ללא תוספת הורמונים ושימוש ב-100% רכיבים טבעיים, המתאפשר בשל היותה אינטגרציה חקלאית, בעלת שליטה ואחריות מלאות כבר משלב התזונה ואופן גידול העופות. מוצרי עוף טוב מאפשרים לכל המשפחה ליהנות ממזון איכותי, מגוון וטעים  באתר החברה : https://www.oftov.co.il/ ניתן לקבל מידע רחב אודות, ההיסטוריה, תחומי הפעילות ומגוון המוצרים של החברה.
קציצות דג בחלב קוקוס וקארי ירוק (4 מנות)


מרכיבים:
12 קציצות דג
לרוטב:
2-1 בצל סגול/לבן פרוס דק
3 שיני שום קצוצות
1 גבעול למון גראס
4-3 עלי קפיר
4-3 פרוסות ג'ינג'ר
1 כף גדושה מחית קארי ירוק
1 פלפל צ'ילי אדום חתוך לטבעות
1 פחית קרם קוקוס (400 מ"ל) ועוד אחת בהתאם לצורך
1 כף רוטב דגים
1 כף סוכר חום
1 כף רוטב סויה
3 כפות שמן צמחי
250 גרם דלעת חתוכה לקוביות
12 עגבניות שרי חצויות
חופן עלי בזיליקום, חופן עלי כוסברה

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הדלעת במים עם מעט רוטב סויה עד לחצי ריכוך (הדלעת תמשיך להתבשל בתוך התבשיל).
2. בסיר רחב, מאדים קלות(הזעה) בשמן צמחי בצל, שום, למון גראס, ג'ינג'ר ועלי קפיר. מוסיפים קרם קוקוס וכף גדושה מחית קארי.
3. מערבבים היטב ומוסיפים את הדלעת ומי הבישול שלה, מערבבים ומביאים לרתיחה קלה.
4. מוסיפים רוטב דגים, סוכר חום, רוטב סויה ואת קציצות הדג וממשיכים לבשל כרבע שעה על אש בינונית. בודקים את מרקם הרוטב והטעמים ומתקנים (צריך להיות קרמי עדין).
5. מוסיפים עגבניות שרי. מבשלים למשך 5 דקות ולבסוף מוסיפים את עשבי התיבול (כוסברה ובזיליקום).
מגישים לצד אורז לבן

קבב דגים ברוטב אריסה ועגבניות חרוכות מוגש על תפוח אדמה מדורה (4 מנות)

מרכיבים:
4 שיפודי יקיטורי מושרים חצי שעה במים
3-2 קציצות דג לכל סועד
מחבת פסים או פלנצ'ה
שמן צמחי לצלייה
חופן עלי כוסברה קצוצים גס
לתפוח אדמה מדורה:
מניחים את תפו"א בתבנית מעל מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש בטמפ' של 200 מעלות עד לריכוך (כשעה). מכבים את התנור ומשאירים את תפוחי האדמה בתוכו לשמירתם חמים.

לרוטב:
5 עגבניות חרוכות על האש (כמו חצילים)
5 כפות שמן זית
1 כף גדושה אריסה
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות (ז'וליין)
1 כפית מלח

אופן ההכנה:
1.       בסיר סוטאז' (סיר רחב), מטגנים את רצועות הפלפל לריכוך והשחמה.
2.       מוסיפים את העגבניות החרוכות מערבבים תוך מעיכתם עם כף עץ.
3.       מוסיפים כפית מלח וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם של רוטב עגבניות גס.
4.        מוסיפים כף סוכר חום וכף גדושה אריסה.
5.       מערבבים היטב וממשיכים לבשל עוד כ 5 דקות. בודקים טעמים וסמיכות. במידת הצורך מוסיפים מעט מים.
לקבב:
משפדים את קציצות הדג על היקיטורי. מחממים מחבת פסים (לא חובה פסים) וצולים בתוכה את הקציצות עם מעט שמן צמחי עד להשחמה נאה.
הגשה:
יוצרים "שלולית" מהרוטב במרכז הצלחת. מוציאים מהתנור תפוח אדמה חם. חוצים אותו לאורכו, כמעט עד הסוף, כך שיהיה עריסה לשיפוד. מניחים שיפוד במרכזו של תפוח האדמה ויוצקים מעל, כף נוספת מהרוטב. מפזרים מעל עלי כוסברה ומגישים.




סלט תאילנדי עם פילה דג פריך [4 מנות]
מרכיבים:
פילה דג  בציפוי פריך (1 לסועד)
1  פפאיה ירוקה קלופה [גודל בינוני]
10 עגבניות שרי חצויות
כוס כרוב אדום חתוך לרצועות דקות
חופן עלי נענע שלמים
חופן עלי כוסברה שלמים
חופן בצל ירוק חתוך לטבעות אלכסוניות
4 שיני שום כתוש
פלפל צ´ילי אדום פרוס דק [לפי הטעם]
עלי כרוב אדום - בהגשה
חופן אורז  קלוי וכתוש - בהגשה
רוטב לסלט:
6 כפות נאם פלה (רוטב דגים)
מיץ מלימון וחצי
4 כפות סוכר חום

אופן ההכנה:
מחממים פילה אמנון מצופה על פי ההוראות
1.  חותכים את הפפאיה לרצועות בעזרת קולפן ז'וליינים.
מכינים את הרוטב ע"י ערבוב מרכיביו עד להמסת הסוכר.
 2. בקערת ערבוב מוסיפים את כל יתר המרכיבים. מערבבים היטב עם היד (מומלץ עם כפפת גומי), תוך כדי מעיכת המרכיבים.
דיפ לדג:
4  כפיות רוטב דגים
1/4 כוס מים
2   כפות מיץ לימון
1  שן שום כתושה
3  כפות רוטב צ'ילי מתוק
1  כפית רוטב צ'ילי חריף
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
מערבבים את כל המרכיבים לרוטב.
הרכבת המנה:
מניחים עלה רחב של כרוב סגול בצלחת מעליו מניחים חופן מהסלט ומפזרים אורז קלוי. לצדו מניחים את פילה הדג וקערית קטנה עם הדיפ.
*הנחת הסלט על עלה הכרוב תמנע את הרטבת הציפוי הפריך של פילה הדג.



פיש & צ'יפס – דג פריך וצ'יפס ירקות אפויים עם איולי לימון כבוש
מרכיבים:
פילה דג  בציפוי פריך (1 לסועד)
לאיולי לימון כבוש:
2 חלמונים
1 שן שום, כתושה
1 כף חרדל , חלק
2 כפיות חומץ בן יין לבן
מלח
פלפל שחור גרוס
100 מ"ל שמן קנולה
80 מ"ל שמן זית
1 כף מחית לימון כבוש
אופן ההכנה:
1. טורפים חלמונים במטרפה  עד שהם תופחים וצבעם מתבהר (כמות גדולה, מומלץ בבלנדר מוט או מעבד מזון בפולסים).
2. מוסיפים תוך כדי טריפה שום, חרדל, מחית לימון כבוש, חומץ, מלח ופלפל עד לקבלת מרקם אחיד.
3. מזלפים פנימה שמן בקצב קבוע ואיטי תוך כדי טריפה עד לקבלת מסה אחידה ומבריקה.
*ניתן להכין "איולי" מהיר עם מיונז, ומחית לימון כבוש

לצ'יפס ירקות צבעוני אפוי:
1 בטטה,  1 סלק, 1  גזר , 1 קולורבי, שמן צמחי
לצ'יפס צבעוני:
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 200
    מעלות.
2. חותכים את הירקות למקלות ארוכים
3. מערבבים עם מעט שמן
4. שוטחים את הירקות בשכבה אחת על תבנית  
     מרופדת בנייר אפייה.
5. מכניסים לאפייה למשך 20-15 דקות (לכל ירק
    זמן משלו).
    מוציאים מהתנור ובוזקים מעט מלח
הרכבת המנה:
1.מחממים את הדג בהתאם להוראות (יש להקפיד על פריכות הציפוי).
2. מניחים בצלחת סוגים שונים של צ'יפס אפוי ולצידו קערית עם איולי.
עם סכין חדה חותכים לרצועות את הדג הפריך ומניחים בצלחת.

בוריטו דה פויו – טורטיה במילוי עוף קריספי עם מגוון ירקות וממרחים

מרכיבים:
אצבעוף קריספי של עוף טוב
טורטיות
חסה ערבית
עלים – פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום
בצל סגול – רצועות דקות
בצל ירוק – טבעות
מלפפון - רצועות
אבוקדו פרוס
עגבניות – קוביות
צ'ילי אדום/ירוק - טבעות
ממרח פלפלים קלויים
פסטו ירוק של עשבי תיבול
נבטים
מלח

אופן ההכנה:
1.       מחממים אצבעוף של עוף טוב, ע"פ ההוראות.
2.       קולים טורטיה על מחבת יבשה חמה ומניחים על נייר אפיה. מניחים עלה חסה, אחד או שניים על הטורטיה (החסה מהווה שכבת בידוד שתמנע מהטורטיה רטיבות).
3.       מפזרים מעל החסה מגוון ירקות וממרחים על פי הטעם ומקפידים להשאיר שוליים של כ 2 ס"מ לטובת הקיפול.
4.       מניחים אצבעוף ומגלגלים את הטורטיה. אורזים בנייר אפיה, חותכים באמצע אלכסונית ונותנים ביס.

אצבעות עוף פריכים על דלורית צלויה ועדשים ברוטב טחינה סמוקה
מרכיבים:
אצבעוף של עוף טוב
2 סלקים בינוניים
1/2 כוס טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון
מים
מלח
לדלורית:
1 כף עלי רוזמרין קצוצים
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
לעדשים:
1 כוס עדשים חומות
2 בצל יבש בינוני חתוך לקוביות
3 שיני שום כתושים
3 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה
צ'ילי יבש – ע"פ טעם
חופן פטרוזיליה קצוצה – בהגשה.
אופן ההכנה:
אופים את הסלקים שלמים בקליפתם בתנור בחום של 200 מעלות למשך שעה. מכבים ומניחים לסלקים להתקרר בתנור (יעשה מבעוד מועד).
מבשלים את העדשים בסיר עם מים (3-2 ס"מ מעל העדשים) . מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע קל עד לריכוך, אך יש לשמור על מרקם נגיס. מסננים את המים.
מקלפים את הדלורית וחותכים לאורכה לרבעים (או יותר, בהתאם לגודלה). מנקים את הפנים ומורחים את הרבעים בשמן זית. מניחים בתבנית מעל נייר אפיה ומתבלים ברוזמרין, מלח גס ופלפל שחור גרוס. צולים את הדלורית בתנור שחומם מראש ל200 מעלות, למשך כ 20 דקות עד לריכוך והשחמה.
במחבת מאדים בשמן זית את הבצל עד לריכוך ושקיפות. מוסיפים את השום, מערבבים וממשיכים לאדות עד שמריחים היטב את השום. מוסיפים את העדשים המסוננות, מערבבים היטב ומוסיפים מלח ופפריקה מתוקה. ממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כ 5 דקות. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, מערבבים בודקים טעמים ומכבים את האש.
לטחינה סלק:
קולפים את הסלקים וחותכים גס. שמים במעבד מזון מוסיפים שום ע"פ הטעם, כוס מים ומיץ לימון. טוחנים למחית חלקה (לא חובה חלקה – עניין של טעם). במידת הצורך מוסיפים מעט מים. מוסיפים את הטחינה במזיגה תוך כדי עבודת המעבד. בודקים סמיכות וטעמים ומוסיפים בהתאם מים/מיץ לימון/מלח.


להגשה: מניחים במרכז הצלחת רבע דלורית מעליה יוצקים מתבשיל העדשים ומניחים מעל בעדינות אצבעוף מרועפים. מסיימים ברוטב טחינה סמוקה מעל ומסביב.
מומלץ- טעים.הייתי בסדרת בישול. אהבתי מאוד.
#שמים_את_הfun_על_השולחן ו- @oftov_delicious

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עיריית תל אביב- יפו: סדרי פסח קהילתיים וציבוריים בצל מלחמת חרבות ברזל מאת שרית יוכפז

                                                       צילום:   רועי דוד                                                                עירי...