יום שני, 1 ביולי 2013

פרנג'ליקו- רשת שף סושי בר בירושלים. סניף שלומציון המלכה מאת:שרית יוכפז

                                                                                                     פרנג'ליקו- רשת שף סושי בר בירושלים 

                             פרנג'ליקו בירושלים


אודה - מעולם לא אכלתי סושי. זו לא בדיוק כוס התה הקולינרית שלי ואפילו קצת התאכזבתי לגלות שסופו של סיור עיתונאים בירושלים עמוס חוויות הוא במסעדת סושי.
מזל שהיא כשרה, כך שאולי אוכל להזמין משהו אחר במקום.
אם רק היתה פה בתי היא הייתה מתמוגגת, היא הרי מכורה לסושי...
הגענו לפרנג'ליקו סניף שלומציון המלכה בירושלים לאחר יום שלם של חוויות וטעימות, כך שלא הייתי מאוד רעבה, אבל חששתי: מה אני אוכל כשכולם ישנסו צ'ופסטיקים זה אל זה ויטבלו את רולדת האצה ברוטב סויה?
המסעדה עצמה היא חלק מרשת ארצית של קרוב ל20 מסעדות רצות ובהקמה, והיא אחד הסניפים הכשרים היחידים. סניף נוסף בירושלים קיים בבית הכרם ואף הוא כשר.
התיישבנו על הבר המקסים, ממול חלון עצום ועגול הפונה לכיכר שלומציון וממילא שפותח את הלב לירושלים היפה בשעת בין ערביים.
קיבלנו שתייה בשפע והתחלנו בארוחה: הוגשו מנות פתיחה שכללו בין השאר חמוצים יפניים וסיגר אנטריקוט על מצע סלט ירוק עם בוטנים מסוכרים.
מנות פתיחה שבהחלט פתחו את התיאבון!
 
 
ואז, זה לאחר זה, הוצאו מעמדת הסושי מגשים מרהיבים של קומבינציות סושי צבעוניות, אסטטיות, מגרות ממש.
גם בתולת סושי שכמותי הייתה חייבת לקפוץ למים ולנסות..
אז ויתרתי על צ'ופסטיק ופוזה של מבינת עניין וחסכתי מעצמי שפריצים מביכים על הבגדים וניגשתי בלי להסס בכלל אל המזלג ששירת אותי נאמנה במהלך הערב במגוון המנות.
התחלתי בסושי קלאסי במילוי ירקות וסלמון והיה פשוט תענוג.
העיגול הבא כבר היה צמחוני: מצופה אורז בחוץ עם פנקו (פירורי לחם יפניים) ובתוכו חמוצים יפניים. המלצרים החביבים הסבירו שקוראים לסוג הסושי הזה אינסייד אאוט בפנקו, כלומר מבפנים החוצה, שלאחר הגלגול מצפים אותו בפנקו וטובלים אותו קלות בשמן! ואוי כמה שזה טעים! ארנון זבדצקי ותומר כץ, בעלי הסניף, הסתובבו והסבירו בסבלנות על כל מנה ומנה ולימדו אותי לא מעט על תחום הסעדה שלם שלא ידעתי שהוא כה מורכב ומעניין.
  
בהמשך הגיעו עוד ועוד מנות סושי שונות שלצערי אני עוד לא בקיאה מספיק בתחום כדי לספר לכם עליהן, אבל  אני בהחלט ממליצה לאזור אומץ ופשוט לנסות סוגים שונים.
במקביל, הגיעו גם מנות מוקפצים בשריות וצמחוניות, כאשר זכורה במיוחד מנה בשם 'המנצחת' שבהחלט הצדיקה את שמה ומתאימה גם לילדים כוון שהיא אינה חריפה.
בכלל, בפרגנ'ליקו יש גם מנות המותאמות לילדים כגון שניצלונים בבצק בירה וכך כל המשפחה יכולה לצאת לבילוי משפחתי. קינחנו כמובן בפלטת קינוחים מתוקים.
 
בערב מתפקד המקום כבר טרנדי אליו מגיעים צעירי ירושלים כדי לבלות במיוחד בימי שני בהם יש 1+1 על קומבינציית הסושי.
ומבצעים נוספים... 
  



       פרנג'ליקו היא רשת שף וסושי בר ארצית בעלת 17 סניפים פעילים 

הרשת החלה את דרכה לפני למעלה מעשר שנים בעיר חיפה ומשם התרחבה לאזורים נוספים בארץ.  
ולפני מספר שבועות הגיעה לירושלים. פרנג'ליקו צברה מוניטין בזכות הסושי המשובח, האוכל האיכותי, בר האלכוהול המגוון, השירות המקצועי והאווירה המגניבה כאשר כל הסניפים בירושלים הינם כשרים
. תפריט פרנג'ליקו מורכב ממבחר רב של סוגי סושי, דים סאםמרקים, סלטים, מוקפצים, שניצלונים, המבוגרים, ארוחות ילדים וקינוחים מתוקים. 




       צילום: אוהד גיגי


סניף פרנג'ליקו  נמצא ברחוב שלומציון המלכה נפתח לא מזמן לאחר שיפוץ נרחב  
המקום מתפקד  כסושי בר בשעות הערב עם תפריט אלכוהול נרחב. במקום מבצעים שונים: עסקיות בימים א-ה בין השעות 11:30-17:00 (לא כולל חגים).
בנוסף בערבים: בימי ראשון ושלישי מבצעים על הבר  ובימי שני בין השעות 17:00-24:00 1+1 על כל קומבינציות הסושי בתפריט. בקומה השנייה ניתן לערוך אירועים פרטים סגורים עד 50 איש.




סניף שלומציון ממוקם מרחק הליכה מהכותל, מתחם ממילא ומרכז העיר.
אוכל טעים
 ובריאותי.

מגיעים למקום תיירים. צעירים סטודנטים ואוהבי אוכל כשר - הכשר רבנות ירושלים 
שעות פתיחת הסניף בשלומציון 18 ירושלים:
א'-ה': 12:00 עד הלקוח האחרון
במוצ"ש- שעה לאחר צאת השבת עד חצות.
להזמנת מקומות טל': 1700553344 
מומלץ בחום אירוח נדיב

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

חברת "אחוה" משיקה סדרת עוגיות מזרחיות חדשה בטעם קלאסי, שום ובצל ועם זעתר. מאת שרית יוכפז

  צילום  יעל האן  רוח מזרחית חדשה במדף העוגיות המלוחות חברת " אחוה " משיקה סדרת עוגיות  מזרחיות חדשה בטעם קלאסי , שום ובצל  ו...