יום שבת, 14 בדצמבר 2013

מצבי לחץ הם אירועים שאנו חווים מדי יום, אך מה עלינו לעשות כדי שלא יפגעו בבריאותנו? באדיבות עינת ששון, יועצת מדעית למותג נרבן. מאת: שרית יוכפז

נרבן טבליות להרגעה לטיפול יעיל במצבי מתח לחץ עצבנות וחוסר שינה
מצבי לחץ הם אירועים שאנו חווים מדי יום, אך מה עלינו 

לעשות כדי שלא יפגעו בבריאותנו?

                                                                                          
החיים המודרניים  מלווים בהרבה מצבי לחץ, תסכולים ודרישות. עבור אנשים מסוימים מצבי לחץ נעשו שגרת החיים. הלחץ אינו תמיד מצב רע, כאשר הוא מגיע במנות קטנות הוא יכול לעזור בתפקוד ואפילו לגרום לך להיות במיטבך, אך כאשר הגוף נמצא במצב חירום מתמיד יש לכך מחיר שעלול להיות כבד.
על מנת להפחית את הסיכון, רצוי להיות מודעים להשפעות הלחץ ולטפל בו באמצעים השונים, בין אם טיפול באמצעות פסיכולוג, טיפול אלטרנטיבי, טיפול באמצעות תרופות ללא מרשם כגון נרבן, וטיפול באמצעים משמעותיים יותר כגון
תרופות הרגעה הניתנות במרשם רופא.


מהו לחץ?
לחץ הינה תגובה של הגוף למצב משתנה או מסוכן. לא קיימת הגדרה אחת ללחץ אך ידוע כי אנשים שונים מגיבים בצורות שונות ללחצים שונים, דבר הגורם ללחץ רב אצל אדם אחד יכול כמעט לא להשפיע על אדם אחר.
 
סוגי לחץ: לחץ חריף, אקוטי או לחץ כרוני.
  • לחץ אקוטי-  לחץ שגורם לתגובה מהירה וקצרת טווח המערבת כמעט את כל מערכות הגוף- מערכת הלב, כלי דם, מערכת החיסון, ריאות, ועוד מערכות המיועדות להתמודד עם סיכון מיידי.
הרבה פעמים הגוף יכול להפיק תועלת מתגובת הגוף למצבים מסכני חיים, הלחץ מעלה את תפקוד המערכות, לרוב הגוף חוזר לפעילות רגילה בסיום התקרית. לעומת זאת מצבי לחץ חריפים החוזרים על עצמם ולאורך זמן יוצרים מאמץ גופני רב ולכן יכולים לגרום לבעיות גופניות או פסיכולוגיות כמו צרבות, כאבי ראש, התקפי לב, שבץ ועוד.
  • לחץ כרוני, הנו ארוך טווח,  כמו במקרי בדידות, בעיות ארוכות טווח במערכת יחסים, לחץ מתמשך בעבודה או קשיים כלכליים היכולים לגרום לנזק בריאותי ולכן יש לטפל בלחץ כמו בכל בעיית בריאות אחרת.
 
הגורמים ללחץ:
גורמים חיצוניים כמו שינוי בתנאים פיסיקאליים כגון כאב או שינויים בטמפרטורה וכן גורמים פסיכולוגים כמו חוסר שביעות רצון מתנאי העבודה או מערכת יחסים לא מספקת.

גורמים פנימיים כמו מחלה זיהומית או גורמים פסיכולוגים כמו דאגה עקב אירוע שקרה או יקרה.

 
כפי שאמרנו ללחץ צד חיובי ושלילי. לפני מספר שנים פורסמה עקומת הלחץ המסבירה את התנהגותנו במצבים שונים. לפי העקומה, עליה בלחץ עד לגבול מסוים מביאה לעליה בפרודוקטיביות וביצרניות. מנקודה זו והלאה כל עליה בלחץ מביאה לתוצאה הפוכה ולירידה במדרון העשייה.
נקודת השיא בעקומה שונה אצל כל אחד מאיתנו ולכן יש צורך ברגישות מיוחדת ותשומת לב לסימנים מוקדמים על מנת לא ליפול במדרון, כאשר הרבה פעמים שמים לב רק כאשר מאוחר מידי.
 
סימנים ללחץ שלילי
הסימנים יכולים להיות קוגנטיביים כמו בעיות בזיכרון, ראיית שחורות -פסימיות או שיפוט לקוי.
סימנים רגשיים כמו מצבי רוח משתנים, הרגשת בדידות או חוסר יכולת להירגע.
סימניים פיסיים כמו כאב, שלשול או עצירות, בחילה, כאבים בחזה או אבדן החשק המיני.
סימנים התנהגותיים כמו אכילה רבה או העדר תאבון, שינה רבה או מעטה וכן שתיית אלכוהול, שימוש בסיגריות או סמים לשם הרגעות.
 
הטיפול בלחץ שלילי:
כאשר חווים לחץ המשפיע באופן שלילי על המצב ניתן להתמודד עמו במספר דרכים, על מנת להפחית ולהקטין את הנזק לתפקוד. כיום ישנם מגוון רחב של טיפולים בלחץ, המתאימים למצבים שונים.
כמו במקרים אחרים גם כאן הרפואה האלטרנטיבית מציעה פתרונות, כגון טיפול בדיקור סיני ועוד. אפשרות אחרת לטיפול, היא הטיפול הפסיכולוגי על מנת להקל על הגוף והנפש ממעמסה נפשית כבדה.
דרך נוספת היא באמצעות טיפולים תרופתיים.  באפשרות זו יש לחלק בין טיפולים ותרופות הדורשים מרשם רופא ומיועדים למקרים של לחץ קשה וחריף או מתמשך לאורך זמן.  תרופות נוספות הן התרופות ללא מרשם, כגון נרבן, אותן ניתן לרכוש בבית המרקחת באופן עצמאי ובייעוץ רוקח. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

נשף השנה 2024-5 NOVI GODבאולמי דמול פלטינום רמת גן בהפקת ראובן קים איבנט מאת: שרית יוכפז

      נשף ערב השנה החדשה!                           NOVI GOD הופק על ידי: ראובן קים איוונטר יוצאים לשנה ה20 ברציפות! בישראל יוצרים מסלולים ...