יום שלישי, 27 בינואר 2015

אחוה" מגישה מתכון חגיגי לט"ו בשבט: גלילות חלוה סילאן/ מאת:שרית יוכפז

"אחוה" מגישה מתכון חגיגי לט"ו בשבט:
גלילות חלוה סילאן
ט"ו בשבט בפתח וזהו זמן נהדר ליהנות מאגוזים, פירות יבשים, תמרים ודבש שהתברכה בהם ארצנו. חברת "אחוה" מגישה לרגל החג גלילות מבצק פריך במילוי קראנצ'י של חלוה אחוה, סילאן ושקדים קצוצים, שמתאימים במיוחד לאירוח וגם לפינוק בימים הקרירים. בסיום האפייה ניתן לחתוך על פי הסימונים ולהגיש גם כעוגיות אישיות.

מצרכים לבצק (2 גלילות):
3 כוסות קמח רגיל
100 גרם חמאה ללא מלח
1 שקית אבקת אפיה                                                                                                           3/4 כוס מים
1/2 כוס שמן קנולה
למלית:
1 כוס חלוה "אחוה" בטעם וניל (אריזת 100 גרם)
1/2 כוס סילאן
100 גרם שקדים קצוצים גס
 3 כפות אבקת סוכר (1 לפיזור)
אופן ההכנה:
1.      להכנת המלית: מערבבים את חומרי המלית לעיסה אחידה ומניחים בצד.
2.      להכנת הבצק: מניחים את כל החומרים בקערה בינונית, מעבדים לבצק אחיד ומחלקים ל-2 חלקים. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לצינון במקרר למשך שעה.
3.      על משטח מקומח, מרדדים כל חלק לעיגול בעובי 4 ס''מ, מורחים במרכז העלה כמות נדיבה ואחידה מהמלית ומגלגלים לרולדה. חוזרים על הפעולה גם עם החלק השני.
4.      מעבירים את הרולדות לתבנית משומנת קלות ומסמנים חתכים לרוחבה על כל רולדה.
5.      אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20 דקות.
6.      מצננים היטב ובוזקים אבקת סוכר לפני ההגשה. מומלץ לאחסן בכלי אטום.
מומלץ.

צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו - מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור "הרשימות של אתי

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

נשף השנה 2024-5 NOVI GODבאולמי דמול פלטינום רמת גן בהפקת ראובן קים איבנט מאת: שרית יוכפז

      נשף ערב השנה החדשה!                           NOVI GOD הופק על ידי: ראובן קים איוונטר יוצאים לשנה ה20 ברציפות! בישראל יוצרים מסלולים ...