Valentine day -
אוכל שעושה חשק לאהבה ומין
ראיון עם איילת נדיב- דיאטנית קלינית, M.Sc, מנהלת מקצועית
רשת סטודיו C.
רשת סטודיו C.
חג האהבה מספק סיבה לחפש ריגושים, סיבה למסיבה וכמובן סיבה
לארוחות אינטימיות ומרגשות . הצירוף של אוכל וסקס מלווה את האנושות מראשיתה והתאריך
הוא התירוץ לחגיגה פרטית
משלכם.
כבר בתנ"ך, רב המכר העתיק ביותר, פיתתה
חווה את אדם בעזרת תפוח, שהפך מאז סמל לפיתוי. יעל הרגה את סיסרא לאחר שהשקתה אותו
חלב, והמן ניסה לכבוש את אסתר בתום משתה בארמון. מאז הקשר בין אוכל לסקס הלך
והתחזק, ומי שאחראי במידה רבה על קיבוע הקשר האסוציאטיבי היא האומנות. למשל, הקולנוע
המודרני תרם רבות לחיבור בין אוכל וחושניות, בסצנות שנחרתו בזיכרון הקולקטיבי.
המזונות
הנחשבים בתרומתם לעליית מפלס החושניות
- שום – השום מכיל אליצין הגורם
לדם חדש לזרום ישר לאברי המין.
- ביצים – ביצים אינם מאכל ארוטי
אבל מכילים רמה גבוהה של הוויטמינים B6 ו- B5 המסייעים לייצר הורמונים ולהפחתת לחץ,
שני אלמנטים נחוצים כדי לעזור במיטה. ביצים הינם גם סמל לפוריות וללידה ויש
הנוהגים לאכול אותם לא מבושלות, לפני קיום יחסי מין, כדי להעלות את
יכולותיהם.
- שקדים – שקדים הינם מקור מצוין
לחומצות שומן חשובות, המהוות אבני בניין לייצור הורמונים גבריים. הריח של
שקדים ידוע כמעורר נשים וניתן לשלב אותם ע"י הדלקת קטורת בריח שקדים
ולתת לגבר לאכול כמה.
- תאנים ידועות כפרי מועדף בפולחן ההזדווגות
כבר ביוון העתיקה.
- יין אדום - מרגיע את מערכת העצבים
ומזרים דם אל האיברים המוצנעים. אלכוהול אף הוא ידוע כמשחרר עכבות ויוצר עוררות מינית.
- שמנים אתריים ידועים בריחות
המעוררים שלהם (פצ'ולי למשל).
- מזונות אקזוטיים - כמו אננס ומנגו.
המנגו, על פי האפריקאים הוא גלגולם של האשכים בטבע. הוא נחשב כמעורר מיני בעיקר בגלל
ריחו העז, טעמו המיוחד והאקזוטיות שבו.
- שוקולד - מכיל ריכוז גבוה של המולקולה
פנילאתילמין (PEA) המיוצרת
באופן טבעי בגופנו כאשר
אנו מצויים במצב של תשוקה או התאהבות חזקה. בשעת אורגזמה מגיעה מולקולה זו לרמות
שיא בגוף האישה. השוקולד
גם ממריץ ייצור סרוטונין ואנדורפינים
כימיקלים המעלים את מצב הרוח.
- אלכוהול- הסקסית מבין כל סוגי האלכוהול היא השמפניה, בגלל הבועות המעקצצות באף והאסוציאציה הקלילה והעשירה. שמפניה ותותים נחשבים עד היום לצירוף הרומנטי-חושני האולטימטיבי.
הצעה לארוחה חושנית לרגל יום האהבה:
מנה
ראשונה - תאנים במילוי גבינת עיזים
החומרים:
4 תאנים
1/3 חבילת גבינת עיזים
1/2 שן שום מרוסקת
חלמון ביצה
2 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
1/3 כפית חרדל
1/3 כפית סוכר
10 שקדים קלופים וקצוצים
אופן
ההכנה:
טורפים את הגבינה עם חלמון הביצה והשום,
חותכים כל תאנה ל-4 חלקים, מבלי להפריד ביניהם, שמים על כל תאנה מתערובת הגבינה.
מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת,
ויוצקים על כל תאנה כף מהתערובת.
קולים את השקדים בתנור, ומפזרים אותם על
התאנים.
מנה עיקרית
– רביולי פתוחים במילוי פיטריות
החומרים:
250 גרם עלי פסטה מבצק פסטה טרי בגודל
24x24
200 גרם פיטריות יער
4 שיני שום מעוכות
2 כפיות חומץ בלסמי
1 כוס יין אדום
1 כפית סוכר
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור
1 כפית רסק עגבניות
אופן
ההכנה:
מטגנים את הפטריות בשמן זית על אש
נמוכה, ומוסיפים את השום. כשהפטריות מתחילות להשחים מוסיפים את החומץ בלסמי, יין ,
סוכר מלח ופלפל, ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה. מוסיפים את רסק העגבניות, בוחשים
ומורידים מאש.
חותכים את הפסטה לריבועים בגודל 6x6 ס"מ ומבשלים את הפסטה.
מסדרים את ריבועי הפסטה על צלחת, מניחים
על הפסטה פיטריות ורוטב, ומכסים בריבועי פסטה נוספים.
קינוח
– אננס בקרמל תפוז
צולים את האננס על מחבת פסים לצריבה
ואטימה דקה מכל צד.
מחממים תנור ל- 150 מעלות. מניחים את
האננס בתבנית, סוחטים תפוזים לכדי 1/3 גובה האננס, מוסיפים כף חמאה, וגרגירים ממקל
וניל, אופים כ- 20 דקות , כאשר לאחר 10 דקות הופכים את האננס. מצננים ומכינים את
הרוטב.
הרוטב:
מכינים קרמל מ1/2 כוס סוכר ומעט מים.
מערבבים מיץ מתפוז, מקל וניל, וכ-2 כפות
חומץ בן יין, ומוסיפים תוך כדי ערבוב לקרמל, עד שמגיע למרקם חלק. מצמצמים עד לדרגת
סירופ.
פורסים את האננס לפרוסות עגולות דקות,
ומזגגים מלמעלה את הרוטב ומתענגים....
מה
שותים? קוקטייל – "פיתוי"
2 כפות שוקולד לבן מומס
1 כף פירות יער
30 מ"ל Southern Comfort
20 מ"ל אבסולוט וניל
20 מ"ל פרנג'ליקו
20 מ"ל מיץ אוכמניות
מעבירים לבלנדר את השוקולד, הפירות וה- southern.
מערבבים בשייקר את שאר החומרים,
ומוסיפים את התערובת שבבלנדר לשייקר, מערבבים ומגישים בכוס מרטיני גדולה.
תאהבו
ותהיו נאהבים בחג האהבה ולתמיד !
אפרודיזיאק....
מאת: נעמה בן דוד טרבלסי, דיאטנית קלינית B.SC בסטודיו C
חג האהבה הגיע ותמיד
כיף לחפש משהו שיצית קצת את הלהבה. דורות על גבי דורות של אנשים חפשו תרופות קסם, מזונות
ובכלל כל מה שיעוררו תשוקה. אפרודיזיאק
היא המילה הלטינית שמקורה משמה של מאלת האהבה אפרודיטה. אנשים העניקו למאכלים
שונים ומשונים תכונות סקסיות, למשל למזונות שנראו כמו איברי מין זכריים או נקביים
ועד לשתיית דם אריות, אכילת קרן של קרנף או אכילת זבוב ספרדי. אנשים לא בחלו בדבר בחיפוש אחר סקס טוב יותר.
אנחנו נמליץ לכם אפשרויות פחות נועזות וקצת יותר מתונות לארוחת חג מעוררת תאווה. לפניכם
מספר מתכונים שכל אחד ישמח לנסות. הרי מספיק ה"ביחד" ההשקעה והמטעמים שכבר
עושים חשק לעוד.....
קוקטייל בננות
קוקטייל של בננות הוא שילוב תשוקה מופלא של אלכוהול שמתפקד כמפחית
עכבות ובננות שמכילה חומרים המשחררים עכבות בעצמה, מעלה מצב רוח ובטחון עצמי
ומסייעת לפלירטוטים
רכיבים ל- 2 מנות
מידה אחת של טריפל סק,
בננה אחת
קרח
מידה של וודקה בטעם בננה
חצי מידה של סירופ סוכר (כמות שווה של סוכר ומים מבושלים יחד עד
שהסוכר נמס)
מכניסים הכול לבלנדר עד למקבלת מרקם של ברד ויש לכם משקה מהמם..:)
מנה עיקרית- פילה לברק ואספרגוס
למה אספרגוס? - אספרגוס עשיר באשלגן ויטמין E וסידן שמסייעים בייצור הורמונים, וידוע כמאכל מעורר תשוקה.
בנוסף בתור מנה עיקרית הייתי הולכת על משהו חריף, למה? מזון חריף אם נתמקד
בצ'ילי מעלה את הדופק, וקצב הלב וידוע שכאשר האנדורפינים משתחררים, כך גם ההנאה
המינית...האנדורפינים ממש מחקים את הריגוש.
מצרכים:
צרור אספרגוס ירוק
4 כפות שמן זית
2 דגי לברק מפולטים במשקל 500 גרם כל אחד
25 גרם חמאה.
צרור אספרגוס ירוק
4 כפות שמן זית
2 דגי לברק מפולטים במשקל 500 גרם כל אחד
25 גרם חמאה.
מלח פלפל. ומעט צ'ילי יבש גרוס
100 גרם שמנת לבישול 10% שומן
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
·
מסירים את תפרחות האספרגוס ושומרים בצד. מסירים כ-2 ס"מ מהחלק
התחתון של האספרגוס,
·
מסדרים את הדגים על תבנית משומנת עם העור כלפי מעלה, ממליחים
ומפלפלים.
·
אופים בתנור כ-8 דקות עד שהדגים מוכנים.
·
ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את תפרחות האספרגוס ומקפיצים כ-2 דקות. מוסיפים
את השמנת ממליחים ומפלפלים ומקפיצים עוד 2 דקות עד לרתיחה.
קינוחי שוקולד
אישיים... 4 מנות/יחידות.
מה לא
נאמר כבר על שוקולד? אז כולנו יודעים שהוא
מכיל קפאין אבל הוא מכיל גם חומר צמחי הנקרא פיטוסטרל שמחקרה את תגובת הגוף
להורמוני מין..
אולי גם
זו הסיבה שאנחנו כל כך משתגעים עליו?
אולי...
מרכיבים:
ביסקוטים טבולים בקפה נמס
קרם השוקולד
גבינת שמנת 5% שומן - 1/2 חבילה
שוקולד שחר - 5 כפות
קרם ווניל:
שמנת מתוקה 10% - קופסת קרטון (250 מ"ל)
אינסטנט פודינג
בטעם וניל - קופסת קרטון (40
גרם)(חצי חבילה)
שמים בקערה את הביסקוטים שני חצאים. שמים בכוסות טבולים
בקפה נמס לשניה אחת
בקערה נוספת מערבבים את הגבינה והשוקולד, עד לקבלת מרקם אחיד ושופכים מעל הבסיס.
בקערה נוספת ואחרונה, מקציפים יחד את השמנת מתוקה, ופודינג לקבלת קרם ושופכים מעל קרם השוקולד.
בקערה נוספת מערבבים את הגבינה והשוקולד, עד לקבלת מרקם אחיד ושופכים מעל הבסיס.
בקערה נוספת ואחרונה, מקציפים יחד את השמנת מתוקה, ופודינג לקבלת קרם ושופכים מעל קרם השוקולד.
אז שיהיה
בתאבון והרבה שמחה ואהבה לכולם!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה