יום שני, 4 בינואר 2016

מסעדות יקב סריג וחווה אורגנית במרחביה ומסעדות באיזור לימוזין. אוקטגון. פינת אוכל קרית טבעון נהלל. מומלץ. מאת: שרית יוכפז

מסעדות יקב סריג חווה אורגנית במרחביה  ומסעדות באיזור.
לימוזין. אוקטגון.

                                  מסעדת אוקטגון
  מומלץ להגיע במיוחד מה17 לינואר עד 28 לינואר פסטיבל טעמים בעמקים.

פינת האוכל
פינת האוכל הוקמה בטבעון לפני כחצי שנה. מסעדה-מעדנייה,בשרי-צמחוני-טבעוני/אוכל לקחת/לשבת בנחת.
מכינים אוכל בייתי ואיכותי עם שימוש מרובה בירקות עונתיים ועשבי בר, ממרחים,עוגות,עוגיות,ופריטי מעדנייה מובחרים.
במקום נערכים סדנאות בישול וערבי תרבות.
לכבוד הפסטיבל: ארוחת טעימות של פינת האוכל-89 ₪
רחוב הכלניות 1,קריית טבעון

טל': 04-8222084
שעות הפתיחה הן שני עד חמישי    09:30-19:00
                         שישי                  09:00-15:30

 לימוזין- המסעדה ולצידה האיטליז, מתמחים ביישון בשרים בתנאים טבעיים, ברמת ישי.

והבאתם לצלחת באופן מוקפד ומקצועי.המסעדה, בעלת אופי כפרי והמנות רבות ומגוונות כשהדגש על איכות הבשרים הניצלים על הגריל.
באיטליז, ניתן לרכוש בשרים הביתה, בליווי מקצועי של צוות קצבים מיומן.
אזור התעשייה של רמת ישי  ,  04-9533173
פתוח : ב' – שבת  12:00 עד  22:30 

אוקטגון-בלב שדות מושב נהלל במקום הצופה על הנוף החקלאי של עמק יזרעאל,

הוקמה לפני 14 שנים המסעדה הכפרית "אוקטגון".
הסועדים נהנים מחוויית בילוי מושלמת באווירה רגועה ורומנטית.
תפריט המסעדה הינו תפריט כפרי המתמקד בבשרים, דגם ופירות ים.
כתובת:
צומת נהלל הכניסה לרמת דוד,  04-6415333
פתוח: כל השבוע 12:00-22:00
WWW.OCTAGO.CO.IL


                                                    פינת אוכל.

יקב סריג
יקב סריג הוקם במשק המשפחתי במושב מרחביה אשר ראשיתו בתחילת ימי ההתיישבות בעמק יזרעאל בשנת 1918, זהו יקב בוטיק קטן המייצר כ- 4000 בקבוקי יין בשנה, מרביתם מהזנים שיראז, גרנאש ומרסלן. היקב מתנהל בתצורה של Estate, כלומר - כל שלבי העבודה בכרם וביקב, מנטיעת וגידול הכרמים ועד לבקבוק מבוצעים במשק על ידי בני המשפחה.
www.sarig33.com


החווה האורגנית- מושב מרחביה
החווה האורגנית נמצאת בשדות מושב מרחביה, בלב עמק יזרעאל שבצפון הארץ, משתרעת על פני עשרות דונמים של שדה פתוח, חממות ובתי רשת וחנות למכירת מזון ותוצרת חקלאית אורגנית רחבה. החווה מיישמת בשגרה ערכים של פשטות, חברות, קשר לאדמה, העסקה הוגנת והדדיות בין עסקים קטנים ומקומיים. שיטות העבודה בחווה מסורתיות, עבודת כפיים תוך טיפוח איזור נקי ובריא מרעלים בסביבת מגורים, שמירה על איזון ביולוגי, טיוב הקרקע ואיכות הפרי. החווה האורגנית מצהירה על עצמה גוף עם הפנים לקהילה ומתוך כך משלבת בין עובדיה משתקמים או כאלה שנפלטו מסיבות שונות ממעגל העבודה ומפעילה בתחומיה פרויקטים קהילתיים וחברתיים. החווה מעודדת את לקוחותיה לקחת חלק באחריות סביבתית ובשגשוג המגוון הביולוגי אם ע"י הדרכות ופעילויות לכל הגילאים או ע"י מתן אפשרות לבני המשפחה לבחור ולקטוף בעצמם את התוצרת אותם הם יקחו הביתה..


                                                  רועי  לוי- מיקב שדות
החווה משווקת סלי מוצרים אורגניים ישירות לבית הלקוח ומשמשת גם נקודת מכירה במקום. התוצרת נקטפת מידי יום ביומו ומועברת ללקוח מיד עם קטיפתה, תוצרת טרייה, המחירים נוחים והוגנים.


באתר החווה אפשר למצוא את יומן החווה המקסים בדף הפייסבוק של החווה תמונות וחוויות יומיומיות.


חווית "טעמים בעמקים"  17-28.1.2016

חג הטעמים בעמקים. חוויה של תוצרת חקלאית טרייה המוגשת במסעדות המובחרות באזור עמק יזרעאל, לצד יינות מיקבים מקומיים בנוף השדות הירוקים.
עשרה ימים של חגיגות שעוברות ממסעדה למסעדה, בין היקבים, בסיורים מודרכים ובסדנאות בקניונים.
מסורת פסטיבל טעמים בעמקים מציעה בשנה ה- 12, לצד הארוחות והאירועים הקולינריים 

במסעדות המובחרות , סדרת מפגשים מעניינים עם החקלאים העובדים בשדות, בסיורי הכרות עם חקלאות שנות ה- 2000. חוויה של צבע, טעם, ריח וצליל. תערוכות אומנים במסעדות וביקבים, הרכבים מוזיקליים מקומיים ינעימו את זמן המבקרים, טעימות מתוצרת העמק- יין, דבש, שמן זית לצד ירקות ופירות טריים .
17 עד ה- 28 בינואר 2016   
במסעדות יערכו אירועים מגוונים ויציעו ארוחות מלאות מנה ראשונה+ עיקרית+כוס יין ב- 79 עד 109 ₪ .
המסעדות והשפים המשתתפים בפסטיבל: אדלה- רמת ישי, אוקטגון- נהלל, בלה - בית שערים, דורון בר און- היוגב, טנדוקה (כשר) - יקנעם המושבה, לימוזין- רמת ישי, נילי כהן מינץ - בית לחם הגלילית (כשר), פינת האוכל החדשה – קריית טבעון (כשר), קימל בגלבוע ושלו ביער - קריית טבעון.





היקבים המשתתפים: יקב הגבעה- קיבוץ גבע, יקב טוליפ -כפר תקווה, יקב סריג- מרחביה, יקב שדות- שדה יעקב.יקבי בנימינה ייקחו חלק מרכזי בצד הקולינארי של הפסטיבל ויציעו במסעדות המשתתפות מגוון יינות מסדרות היקב הכל במחירים אטרקטיביים בכוסות ובבקבוקים.


                                                 מומלץ  סיור בבית שעריים-צילום:שרית יוכפז

הכניסה חופשית לאירועים שיתקיימו בקניון חוצות אלונים 20-21.1 סודות ממטבחי מסעדות הקניון, בשבת ה- 23.1 חנוכת שביל בין הטחנות לאורך נחל ציפורי שהנגישו רשות ניקוז ונחלים קישון לרווחת המטיילים. באירוע תחנות יצירה מחומרי טבע וחומרים בשימוש חוזר, דוכני אומנים ותוצרת מקומית ועוד..בסטריט מול ננעל את הפסטיבל עם סדנאות בישול בריא לכל המשפחה עם גילת רווה אור 28.1 ובשישי 29.1 יריד חקלאי .

מומלץ בחום לטייל  עם המשפחה בעתיקות-בית שערים. עתיקות. שרידים מבית כנסת עתיק ובית קברות.

מתוצרת מקומית עם בימת להקות צעירות מכל רחבי העמק הקרן הקיימת לישראל ישלבו את טיולי שישי שבועי המודרכים בימים הסובבים את ט"ו בשבט הוא חג קק"ל, הטיולים פתוחים לקהל ללא תשלום ויסתיימו באתרים המשתתפים בחוויית "טעמים בעמקים". עמותת התיירות בעמקים בשיתוף המועצה האזורית עמק יזרעאל, המועצה האזורית מגידו ומועצת רמת ישי, המאחדות כוחות מדי שנה ליצירת חוויה מגוונת של קולינריה, טבע ויצירה. 


                                                              פינת -אוכל.

מומלץ בחום.

צילום באדיבות יח"צ רקפת עברי. הדס ניצן.שרית יוכפז

מאת: שרית יוכפז-עורכת החיים הטובים.צרכנות ולייף סטייל.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עיריית תל אביב- יפו: סדרי פסח קהילתיים וציבוריים בצל מלחמת חרבות ברזל מאת שרית יוכפז

                                                       צילום:   רועי דוד                                                                עירי...