יום רביעי, 29 בספטמבר 2021

מתכונים לדיאטה שלאחר החגים שמוכיחים שאוכל דיאטטי הוא הכי טעים/ מאת שרית יוכפז

 מתכונים לדיאטה שלאחר החגים שמוכיחים שאוכל דיאטטי הוא הכי טעים

 

אחרי קינוחי התפוח בדבש של ראש השנה, ושלל מאכלים עתירי קלוריות בארוחות החג ותחת הסוכה, הגיע הזמן לחזור לשגרת הכושר ולהקפיד על אורח חיים בריא ותזונה נכונה. שלושה מתכונים קלים להכנה וסופר טעימים שלא שוברים את הדיאטה: ירקות צלויים על מצע של חומוס עגבניות, טאטקי סלמון  במיונז וואסבי ביתי, ולקינוח הקפה הקוריאני ששיגע את הרשת, מצטלם מעולה ובין היתר גם דל קלוריות

 

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

 ירקות צלויים על מצע חומוס מעגבניות

 

רכיבים לירקות הצלויים:

 

פלפל אדום

קישוא

7 גזרים גמדים

4 בצלי שאלוט

חציל

שמן זית כתית

מלח לפי הטעם

טימין טרי

 

רכיבים לחומוס עגבניות:

300 גר' חומוס מבושל

75 גר' עגבניות מיובשות בשמן

שן שום

2 כפיות טחינה

חצי לימון סחוט

40 מיל' שמן זית כתית

½ כפית כמון

פטרוזליה טרייה

מלח, פלפל ופפריקה לפי הטעם

הוראות הכנה:

מחממים את התנור על תוכנית גריל. פורסים את הפלפל האדום ואת הקישואים, חוצים את בצלי השאלוט ואת החציל. מברישים בשמן זית כתית ומניחים על בתנור שחומם מראש, וצולים במשך 5 דקות.

לחומוס: טוחנים במיקסר את החומוס עם העגבניות, השום, הטחינה, מיץ מחצי לימון, שמן, כמון, מלח ופלפל עד לקבלת עיסה חלקה. מגישים בקערה מקושטת בשמן, פפריקה ועלי פטרוזיליה.

הגשה: כשהירקות מבושלים מניחים ומסדרים אותם על מצע חומוס העגבניות שהכנו, מתבלים במלח וטימין טרי.

 

 

טאטקי סלמון עם מיונז וואסבי

 

רכיבים לטאטקי סלמון:

400 ג' פילה סלמון טרי נקי מעור ועצמות

80 מ"ל רוטב סויה

כפית סירופ אגבה

חצי לימון ליים

ג'ינגר

 

רכיבים למיונז וואסבי:

ביצה אחת

חצי לימון

מלח

110 מ"ל שמן חמניות

כפית וואסבי אחת

 

רכיבים לקישוט:

עגבניות חתוכות לקוביות

שומשום

נענע טרייה

 

הוראות הכנה:

לטאטקי סלמון: מכינים את מרינדת הסלמון על ידי ערבוב הסויה עם סירופ האגבה, מיץ ליים וג'ינג'ר מגורד. לאחר מכן, מחממים מחבת על אש מקסימלית. צורבים 10 שניות על כל צד, מקררים, ואז פורסים ל-4 נתחים אחידים.

למיונז הוואסבי: שמים בקערת את הביצה, מיץ הלימון, המלח, הווסאבי ומעט השמן. מתחילים להקציף. לאחר מכן מוספים בהדרגה את השמן הנותר עד להקצפה מלאה.

הגשה: מסדרים את המיונז על צלחת, מניחים מעליו את פרוסות הטטאקי ומעטרים בקוביות עגבנייה, שומשום ועלי נענע לפי הטעם.

 

קפה קוריאני מוקצף

 

רכיבים:

חצי כוס קפה נמס

חצי כפית סוכר

חצי כוס מים חמים

חלב

קרח

ניתן להוסיף שוקולד מריר

 

הוראות הכנה:

מערבבים בקערה את הקפה, הסוכר והמים החמים. מקציפים בעזרת מוט חשמלי עד שנוצר קצף או קרם קפה. בעזרת כף מעבירים את קציפת הקפה לכוס חלב עם קרח. ניתן לקשט עם שוקולד מריר מגורד מעל.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עיריית תל אביב- יפו: סדרי פסח קהילתיים וציבוריים בצל מלחמת חרבות ברזל מאת שרית יוכפז

                                                       צילום:   רועי דוד                                                                עירי...