יום שני, 7 בספטמבר 2015

*רגע מתוק של עלית מציג לראש השנה מתכון מתוק במיוחד: רולדת דבש ופקאן במילוי קרם שוקולד מאת: שרית יוכפז


*רגע מתוק של עלית מציג לראש השנה מתכון מתוק במיוחד: רולדת                                   דבש ופקאן במילוי קרם שוקולד 


צילום באדיבות: רגע מתוק של עלית ונטלי לוין. 

עוגת דבש מיוחדת וקלה להכנה במיוחד לחג של עוגות הדבש, ראש השנה..
במקום עוגת הדבש המסורתית, הקלאסית והמוכרת מציע רגע מתוק של עלית ונטלי לוין מתכון לעוגת רולדת דבש ופקאן במילוי קרם שוקולד מוקצף במראה מרשים במיוחד.

כמות: רולדה אחת באורך 30-35 ס"מ | רמת קושי: קל | זמן הכנה כולל: יותר מ-3 שעות לרולדת דבש ופקאן:
3 ביצים
קורט מלח
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
50 גרם (2 כפות) דבש
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
75 גרם (1/2 כוס) קמח
25 גרם (1/4 כוס) אגוזי פקאן טחונים
1/2 כפת אבקת אפייה
לקרם שוקלד:
250 מ"ל שנת מתוק
200 גר שוקולד 
125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה (להקצפה)
לקישוט:
אגוזי פקאן שלמים
מעט אבקת סוכר
אופן ההכנה:   רולדת דבש ופקאן: 
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה משומן קלות.
    בקערת מיקסר שמים ביצים, מלח, סוכר, דבש, וניל ומלח ומקציפים במהירות גבוהה במשך 5-6 דקות עד שמתקבלת קציפה אוורירית, תפוחה ובהירה.
    מוסיפים קמח, פקאנים טחונים ואבקת אפייה ומקפלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
.    יוצקים את התערובת לתוך התבנית ומיישרים את החלק העליון בעזרת פלטה או לקקן.
    אופים את הרולדה במשך 8-10 דקות או עד שהיא מזהיבה, יציבה וקפיצית למגע.
.    הופכים את הרולדה החמה על גבי מגבת ומסירים את נייר האפייה.
   מגלגלים את הרולדה בעודה חמה בתוך המגבת ומניחים לרולדה להצטנן בצורה זו בטמפרטורת החדר.
    קרם שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
    מוסיפים 250 מ"ל שמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
    מצננים את תערובת השוקולד במקרר במשך 4-5 שעות או עד שהיא קרה לחלוטין.
    מעבירים את קרם השוקולד לקערת מיקסר, מוסיפים את יתרת השמנת (125 מ"ל) ומקציפים יחד במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.
    פותחים את הרולדה המגולגלת, יוצקים פנימה את הקרם (משאירים בערך כוס מהמילוי עבור קישוט הרולדה) ומיישרים.
.    מגלגלים את הרולדה ומניחים על גבי צלחת הגשה.
    מעבירים את שארית הקרם לתוך שק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים על גבי החלק העליון.
.    מקשטים בפאנים שלמים ובאבקת סוכר ומגישים.
טיפים ושדרוגים:
•    הרולדה במיטבה יום אחרי ההכנה. את הקישוטים מומלץ להוסיף בהגשה.
•    במקום דבש אפשר להשתמש בסילאן או במייפל בכמות זהה.
•    שומרים את הרולדה בתוך כלי סגור במקרר עד 3-4 ימים.

מומלץ.
"שנה טובה"

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אירוע 'אמץ כלב' שהתקיים השבוע בהולנדיה בשיתוף עם אגודת צער בעלי חיים בישראל, לקראת יום הכלב הבינלאומי שחל ב- 26.8 מאת: שרית יוכפז

                                                        צילום איציק בירן     " בחודשי הקיץ, תופעת נטישת הכלבים מגיעה לשיאים מדאיגים:  י...