יום שני, 16 באוגוסט 2021

מתכונים קלים, קרים ומרעננים למשקאות מצננים, בשילוב חליטות הגן הקסום של ויסוצקי מומלץ מאת: שרית יוכפז


 מתכונים קלים, קרים ומרעננים למשקאות מצננים, בשילוב חליטות הגן הקסום של ויסוצקי

 

משוגעים על חליטת חמדת השקד? אפשר להכין ממנה משקה מפנק!

גרניטה חמדת השקד 

מצרכים:
לגרניטה:
1/3 כוס (80 מ"ל) חליטת חמדת שקד מרוכזת ומצוננת (2 שקיקים על 1/3 כוס מים רותחים)

1/2 כף ממרח שקדים חלק

1/3 כוס (80 מ"ל) חלב שקדים

1/3 כוס אגוזי פקאן מסוכרים

כפיות (25 מ"ל) מי סוכר (להכנת מי הסוכר יש להמיס סוכר במים ביחס של 1:1)

1/3 כוס קרח

להגשה: קצפת

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל מרכיבי המשקה לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרק חלק
  2. מוזגים את המשקה לכוס הגשה גבוהה, מקשטים עם קצפת ומגישים

ורוד זה הצבע שלכם?

חליטת קוקוס ומנגו פסיפלורה קרה ומרעננת

חליטת קוקוס ומנגו פסיפלורה

מצרכים:
1/2 כוס (120 מ"ל) חליטת מנגו פסיפלורה מרוכזת ומצוננת (2 שקיקים על 1/2 כוס מים רותחים)
כפות (25 מ"ל) סירופ מונין קוקוס
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב קוקוס-אורז
½ כוס קוביות קרח
לקישוט: קצפת ושברי קוקוס קלוי

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את קוביות הקרח בכוס ההגשה ומוזגים אליה את הסירופ והחלב
  2. מוזגים לכוס את חליטת התה ומערבבים מעט
  3. מקשטים עם קצפת ושברי קוקוס קלויים ושותים!!

 


 

 

 

wanna bubble things up?

קבלו מתכון לגזוז מבעבע של לימונענע ופירות בסגנון TLV

גזוז לימונענעת גינה

מצרכים:
1/2 כוס (120 מ"ל) חליטת לימונענע מרוכזת ומצוננת (2 שקיקים על חצי כוס מים רותחים)

1/3 כוס קרח

נקטרינה/ אפרסק חתוכים לרבעים

3-4 אוכמניות טריות

גבעולי טימין, רוזמרין ומרווה טריים

1/3 כוס (80 מ"ל) סודה

אופן ההכנה:

  1. מניחים את קוביות הקרח בכוס ההגשה
  2. מוסיפים את רבעי הנקטרינה והאוכמניות. מעמידים בצמוד לדפנות הכוס את גבעולי הטימין, הרוזמרין והמרווה
  3. מוזגים לכוס ההגשה את חליטת הלימונענע ואת הסודה, מערבבים ומגישים

 

 


 

לימונדת פירות יער ורודה 

מצרכים:
2/3 כוס (150 מ"ל) חליטת פירות יער מרוכזת ומצוננת (3 שקיקים על 2/3 כוס מים רותחים)
כפיות דבש או אגבה (לא חובה)
1/8 כוס (30 מ"ל) מיץ מלימון סחוט
4-5 קוביות קרח
לקישוט: אוכמניות טריות

אופן ההכנה:

  1. שמים בכוס הגשה את קוביות הקרח ומוזגים אליה את מיץ הלימון
  2. מוזגים לכוס את החליטה המצוננת (במידה ורוצים – ניתן להמתיק אותה בדבש או אגבה בזמן ההכנה) ומערבבים
  3. מוסיפים את האוכמניות הטריות ומגישים

 


הכי הכי מרענן ביום חם- ברד קר ומצנן

ברד לימונית לואיזה בנגיעות מלון

מצרכים:
2/3 כוס (160 מ"ל) חליטת לימונית לואיזה מרוכזת ומצוננת (2 שקיקים על 2/3 כוס מים רותחים)
1/3 כוס קוביות מלון (טרי או קפוא – לבחירתכם)
כפיות דבש או אגבה (לא חובה)
כפיות (15 מ"ל) מיץ מלימון סחוט
1/3 כוס קוביות קרח
להגשה: קוביות קרח ונענע

אופן ההכנה:

  1. מעבירים את קוביות המלון ומיץ הלימון למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. במידה ורוצים להמתיק, ניתן להוסיף דבש או אגבה.
  2. שמים את קוביות הקרח בכוס ההגשה ומוזגים אליה את מחית המלון
  3. מוזגים לכוס את חליטת התה
  4. מקשטים עם קוביות מלון ועלי נענע ומגישים

 


 

ברד הילולי פירות עם מנגו ופירות יער

מצרכים:

3/4 כוס (180 מ"ל) חליטת הילולי פירות מרוכזת ומצוננת (2 שקיקים על 3/4 כוס מים רותחים)

כוס פירות יער קפואים

חצי כוס מנגו קפוא

100 מ"ל מים

לקישוט: קוביות מנגו ונענע

אופן ההכנה:

1. מכניסים את כל מרכיבי המשקה לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרק חלק

2. מוזגים את המשקה לכוס הגשה גבוהה, מקשטים עם מלון ונענע ומגישים

 

 צילום ויסוצקי. 

תהנו.

שרית יוכפז


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עיריית תל אביב- יפו: סדרי פסח קהילתיים וציבוריים בצל מלחמת חרבות ברזל מאת שרית יוכפז

                                                       צילום:   רועי דוד                                                                עירי...